Budimo u kontaktu

ABA LIGA

ABA LIGA Sjajni FMP bar do sutra na tronu, Mega izgubila derbi začelja u Skoplju

Branko Sekulovic

Objavljeno

,

Detalj sa meča između FMP-a i Igokee (Foto: ABA Liga/KK FMP)

Košarkaši FMP Železnika nastavili su sa odličnim partijama. U 8. kolu ABA lige, izabranici Nenada Stefanovića, slavili su protiv Igokee sa 89:77, pa sada imaju skor 7-1, dok je Igokea na skoru 4-4.


Na meču Kamerun – Srbija, naša kladionica nudi kvotu 2.05 za igru ug 3+.


Prvo poluvreme donelo je dosta oscilacija. FMP je bio bolji rival u prvom kvartalu, imao je više energije i agresivnosti, pa je vodio sa 24:15. Međutim, u drugoj deonici je usledila reakcija igrača Igokee. Izabranici Dragana Bajića su u ovom periodu ubacili 30 poena, odbrana je bila daleko bolja, pa je na poluvremenu, Igokea vodila sa 45:41.

U nastavku meča, FMP je pretio, a Igokea odbijala nalete rivala i održavala prednost, sve do same završnice kada je ekipa iz Železnika uspela da stigne do 64:61. Na osnovu viđenog do tog momenta, očekivala se zanimljiva poslednja četvrtina, ali umesto toga, usledila je sjajna partija FMP Železnika, koji je granitnom odbranom i serijom lakih poena iz tranzicije i otvorenih pozicija za šut, pobegao na 77:63, pa je bilo jasno da Igokei treba pravo malo sportsko čudo da bi stigla do preokreta.

Najefikasniji u sastavu FMP Železnika, bili su Trent Frejžer sa 15, Paulius Valinskas i Beu Bič sa po 13, odnosno Ebuka Izundu i Nikola Janković sa po 11 poena. Kod Igokee, Nikola Tanasković je postigao 18, Brajant Kraford sa 14 i Kosta Kondić sa 12 poena.

U drugom meču, košarkaši MZT Skoplja uspeli su posle velike borbe, odlične partije u završnici treće i tokom poslednje četvrtine da pobede Megu sa 94:82, pa sada obe ekipe imaju skor 2-6. Mega je u Skoplje stigla posle pobeda nad SC Derbijem na svom parketu, odnosno nad Mornarom u Baru, sa nadom da može da stigne do trećeg trijumfa u nizu.

Prvo poluvreme donelo je veliku borbu, igru sa dosta oscilacija na obe strane, nekoliko sjajnih poteza, dosta grešaka, a na kraju ovog perioda, sve je bilo otvoreno jer je MZT vodio sa 40:38. Bilo je jasno da se velika borba u derbiju začelja nastavlja.

U nastavku, MZT je bio agresivniji i energičniji, napravio je manje grešaka, a posle trojke Bursaća, vodio je sa 68:61 uoči poslednjeg kvartala. Nedugo zatim, MZT je pobegao na 73:63, a Mega je nastojala da stigne do egala, preokreta, ali nije uspela u tome. Ključni problem je bio šut za tri poena, na kojem je Mega insistirala, a pogodila je samo dva puta iz 22 pokušaja.

Najefikasniji u sastavu MZT-a, bili su Bili Ajvi sa 15, Vojdan Stojanovski sa 12, Andrija Bursać sa 11, odnosno Bojan Krstevski i Strahinja Mićović sa po 10 poena. Kod Mege, Nikola Đurđić i Danko Branković su postigli po 18, Malkolm Kazalon 14, a Ahmed Rori 11 poena.

ABA LIGA, 8. kolo

Nedelja

FMP – Igokea 89:77

MZT Skoplje – Mega 94:82

Subota

Borac – Mornar Bar 90:87

Budućnost – Cibota 97:76

Cedevita Olimpija – Zadar 97:79

Ponedeljak

18.00 Split – Studentski centar

20.00 Crvena zvezda – Partizan

Standings provided by Sofascore

5 Komentara

5 Comments

  1. PROPALI PROJEKAT GLODARISTAN

    27.11.2022. at 23:53

    Ne, nego i sutra ostaje na 1. poziciji,zato što GLODARI ŽOHARI KRNDELJI,Štakori i ostala gamad ginu od Duška kosača! BRAVO ZVEZDO,DVA TIMA NA PRVOM MESTU ,A SVE S BUDŽETOM OD SVEGA 1/4 U ODNOSU NA VREDNOST BUDŽETA SNS PARTIZAN!

    • GrobarKosmet

      28.11.2022. at 07:33

      Hahahahahahahahahahhahah bravo zvezdo? Hahaaahahahhaahahahahahhahahahahaah jel ti lakse ako tako napises? Ako jeste da pocnemo i mi tako da pisemo! Vas budzet sinko veci od nas, samo “covicu niko ne moze da zabrani da vas laze” DEJA VU!

    • abcd

      28.11.2022. at 10:08

      Cak i da cz dobije derbi, KKP se vraca na prvo mesto zbog kos razlike, to je i za tebe a i za autora ovog teksta.

      • COSINUS

        28.11.2022. at 10:38

        Kad KK CZV odigra zaostalu UTKM biće svakako prva zbog međusobnog skora sa glodarima,a FMP, kad vas dobije,a javlja mi se da će da padne gaženje Tapalovića je od njih! A ovo večeras samo SUDAC DAMIR JAVOR, ZVANI DAVORIKE DAJKE,MOŽE DA VAS IZVADI, AALII, ZAVRŠENO JE S TAPALOVIĆI

        • abcd

          28.11.2022. at 13:00

          Medjusobni skor se racuna tek kada se odigraju oba derbija, do tada se gleda broj poena i kos razlika.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.