Budimo u kontaktu

NEMAČKA

BUNDESLIGA Goleada u Frajburgu, Kostić asistent, Grojter i matematički u Cvajti (VIDEO)

Branko Sekulovic

Objavljeno

,

Jedna od šansi koju je Union Berlin imao na meču u Lajpcigu (Foto: FK Lajpcig/Tviter)

Mnogo uzbuđenja na pet mečeva popodnevnog programa Bundeslige, ali i jedna dilema manje, ona vezana za opstanak. Porazom od Leverkuzena pred svojim navijačima, grojter Firt je i matematičlki izgubio šansu da opstane u Bundesligi, pa će od naredne sezone ponovo u Cvajtu.


SVE KVOTE ZA UTAKMICU BAJERN – BORUSIJA DORTMUND POGLEDAJTE OVDE.


Na pragu velikog i važnog preokreta bio je Frajburg, koji je gubio na svom terenu od Menhengladbaha sa 0:2 već posle 13 minuta. Tim rezultatom završeno je prvo poluvreme, a u nastavku uragan domaćina, Grifo sa bele tačke, Ginter i Linhart donose rezultat kojim Frajburg i dalje ostaje u trci za plasman u Ligu šampiona. Ali, gosti, kojima bod realno ništa ne znači jer ne mogu ni gore ni dole, u trećem minutu nadoknade postižu gol za konačnih 3:3.

Union Berlin se revanširao Lajpcigu za poraz na istom stadionu tri dana rabnije, u polufinalu Kupa. Kada je Poulsen u 46. minutu doveo domaće u vođstvo izgledalo je da će lajpcig ponovo slaviti, ali su gosti iz Berlina golovima Mišela u 86. i barensa u 89. minutu stigli do bodova koji ih ostavljaju u konkurenciji za Evropu.

Leverkuzen je, kao što smo pomenuli, rutinski kao gost slavio protiv Grojter Firta sa 4:1, a ubedljiv je bio i keln u duelu sa Arminijom iz Bilefelda, pa su na taj način i !jarčevi” nastavili da sanjaju evropske snove.

Ajntraht našeg Filipa Kostića odigrao je pred svojim navijačima 2:2 sa Hofenhajmom. Gosti su poveli u 12, a domaći izjednačili u 32. minutu, a oba gola postigao je N’Diuka, prvi naravno u sopstvenu mrežu, a za drugi mu je asistirao srpski reprezentativac.

BUNDESLIGA, 31. KOLO

Subota

Keln – Bilefeld 3:1 (2:1)

(Ut 3, Modeste 43, Tilman 86 – Hubers ag 33)

Ajntraht – Hofenhajm 2:2 (1:1)

(N’Dika 32, Kamada 66 – N’Dika ag 12, Riter 78)

Frajburg – Borusija Menhengladbah 3:3 (0:2)

(Grifo pen 49, Ginter 61, Linhart 80 – Bensebaini pen 3, Embolo 13, Stindl 90+3)

Grojter – Bajer Leverkuzen 1:4 (1:2)

(Viljems 5 – Šik 8, Azmons 18, Paulinjo 58, Palasios 84)

Lajpcig – Union Berlin 1:2 (0:0)

(Poulsen 46 – Mišel 86, Behrens 89)

18:30 Bajern – Borusija Dortmund

Nedelja

15:30 Bohum – Augzburg

17:30 Herta – Štutgart

Petak

Volfsburg – Majnc 5:0 (5:0)

(Vind 8, 42, Kruze 24 penal, 35, 45+2)

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.