Budimo u kontaktu

NEMAČKA

BUNDESLIGA Herta i Štutgart se uhvatili za slamku, Majnc uvežbavao penale! (VIDEO)

Branko Sekulovic

Objavljeno

,

Beldofil postiže drugi gol za Hertu na meču sa Hofenhajmom (Foto: FK Herta/Tviter)

Ubedljiva pobeda berlinske Herte nad Hofenhajmom i preokret Štutgarta protiv Augsburga obeležili su popodnevni program. I jedni i drugi se grčevito bore za opstanak i pobede su im izuzetno važne. Slavio je i Majnc i to ubedljivo protiv Bilefelda.


Na meču Kaljari – Milan, naša kladionica nudi kvotu 2.75 za igru 2-2.


Fudbaleri Herte su neočekivano lako nadigrali Hofenhajm – 3:0, ekipu koja juri plasman u Evropu. Tkm iz Berlina je strplkjivo gradio igru i došao do prednosti u 39. minutu preko Starka. Kada je u nastavku Belfodil pogodio iz blizine za 2:0 bilo je jasno da je Hofenhajm pred porazom, a da on bude ubedljiv i sami su se potrdukili, jer je u 74. minutu Raum postigao auto-gol.

Štutgart se po ko zna koji put igrao sa živcima svojih navijača, s tim što je ovog puta priča imala hepiend – 3:2. Konačno su “švabe” stigle do tri boda koja će im mnogo značiti u grčevitoj borbi za opstanak. Augsburg je poveo već u 6. minutu golom Hana, a drama je nastala ju finišu prvog dela. Najpre u 44. minutu Anton izjednačjuje, a u narednom napadu gosti ponovo stižu do vođstva golom Gregoriča. Jalovo je Štutgart napadao sve do 79. minjuta kada je Marmuš izjednačio, a istinsko slavlje nastalo je kada je Tiago u 85. minutu pogodio za 3:2 i pobedu.

Majnc je ubedljivo porazio Arminiju iz Bilefelda – 4:0, ali od četiri gola, čak tri je postigao sa bele tačke! I što je posebno interesantno, sva tri penala izveli su različiti fudbaleri i svi su pogodili. Burkard jeste pogodio sa 11 metara, ali je i jedini koji je postigao gol iz igre, već u 1. minutu.

Frajburg je neprijatno iznenadio svoje navijače, jer je odigrao samo 0:0 na gostovanju već prežaljenom Grojter Firtu. Mogao bi ovaj kiks skupo da košta ekipu Frajburga u borbi za plasman u Ligu šampiona.

BUNDESLIGA, 27. kolo

Subota

Grojter Firt – Frajburg 0:0

Herta – Hofenhajm 3:0 (1:0)

(Stark 39, Beldofil 63, Raum ag 74)

Majnc – Arminija B. 4:0 (1:0)

(Burkard 1, pen 74, Niakate pen 64, Ingvartsen pen 79)

Štutgart – Augsburg 3:2 (1:2)

(Anton 44, Marmuš 79, Tiago 85 – Han 6, Gregorič 45+1)

18.30 Bajern – Union Berlin

Nedelja

15.30 Lajpcig – Ajntraht F.

17.30 Volfsburg – Leverkuzen

19.30 Keln – Dortmund

Petak

Bohum – Borusija Menhengladbah – prekinuto pri rezultatu 0:2

(Plia 55, Embolo 61)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.