Budimo u kontaktu

NEMAČKA

BUNDESLIGA Još se čeka drugi putnik u Cvajtu, Herta ispustila opstanak u 91. minutu, Dortmundu malo het-trik Halanda (VIDEO)

Branko Sekulovic

Objavljeno

,

Haland proslavlja svoj drugi gol u meču sa Bohumom (Foto: Beta/AP)

Nagledaćemo se još drame u Bundesligi. Jedino što je za sada izvesno jeste da je Bajern šampion, a da grojter Firt napušta elitu. Herta je do 90. minuta utakmica subotnjeg popodnevnog programa imala opstanak u džepu, ali onda je primila gol u Bilefeldu, a i Štutgart je stigao do egala protiv Volfsburga…


PREMIJER LIGA: Od 18:30 igraju Lids – Mančester siti, a u kladionici MaxBet je kvota na pobedu gostiju 1.32. 


Herta je u Bilefeldu imala u rukama opstanak u Bundesligi do 91. minuta, a onda je domaćin uspeo da izjednači i zadrži teorijskum šansu da se domogne opstanka. Posle prvih 45 minuta u Bilefeldu nije bilo golova, ali je zato u devetom minutu nastavka meča, Tusar doneo timu iz Berlina vođstvo, a onda u prvom minutu nadoknade Nilson donosi Arminiji bod.

Grojter Firt, dakle, još čeka ko će mu pfraviti društvo u Cvajti, čemu su realno najbliži Bilefeld ili Štutgart, koji se na svom terenu spasio poraza od Volfsburga. Strelac vodećeg gola za goste bio je Bruks u 13. minutu, da bi Furič minut pre kraja postigao gol za “švabe”.

Goleada u Dortmundu. Posle brzinskih 0:2 već u osmom minutu (ove asistencije upisao Takuma Asano), Dortmund je na krilima Halanda stigao do preokreta. Sjajni Norvežanin upisao je hrt-truk, mada je istina i da je prva dva gola postigao sa bele tačke. Dozu pravde u ovom meču doneo je Lokadia u 81. minutu, ali ni tu nije bio kraj. osokoljeni izjednačenjem, gosti su jurnuli ka golu “milionera”, iznudili jedanaesterac u 85. minutu, koji je Pantović pretvorio u 3:4!

Bajern uveliko slavi novu titulu pa je lako poražen na gostovanju u Majncu, a Keln se pobedom u Augsburgu za još jedasn veliki korak približio plasmasnu u Evropu.

BUNDESLIGA, 32. kolo

Subota

Arminija B. – Herta 1:1 (0:0)

(Nilson 90+1 – Tusar 54)

Augsburg – Keln 1:4 (0:2)

(Niderlahner 73 – Tilman 12, Ut 15, Modeste pen 63, 78)

Dortmund – Bohum 3:4 (2:2)

(Haland pen 18, pen 30, 62 – Polter 3, Holtman 8, Lokadia 81, Pantović pen 85)

Majnc – Bajern 3:1 (2:1)

(Burkard 18, Niakhate 27, Bareiro 57 – Levandovski 33)

Štutgart – Volfsburg 0:1 (0:1)

(Furič 89 – Bruks 13)

18.30 Hofenhajm – Frajburg

Ponedeljak

20.30 B. Leverkuzen – Ajntraht F.

20.30 Borusija M. – Lajpcig

Petak

Union Berlin – Grojter Firt 1:1 (0:1)

(Mihel 72 – Hrgota 33)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.