Budimo u kontaktu

KATAR 2022

DODATNI MOTIV Evo koliko FIFA nagrađuje za prolaz grupe, polufinale, titulu…

Branko Sekulovic

Objavljeno

,

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) uplatiće milijardu dolara nacionalnim savezima i klubovima za nagrade i kompenzacije za predstojeće Svetsko prvenstvo u Kataru.


RUMUNIJA 2 Ocelul u utorak od 19.30 dočekuje Baia Mare a naša kladionica nudi kvotu 1.60 na pobedu domaćina


Nagrada za pobedu na Mundijalu u Kataru iznosi 42 miliona dolara. Na ovu sumu dodaje se i 1,5 miliona dolara koje svaka reprezentacija dobija za pripreme, ali i još devet miliona za učešće u grupnoj fazi. Osvajač Svetskog prvenstva u Kataru će na kraju ukupno dobiti 52,5 miliona dolara.

Poraženi finalista dobiće ukupno 40,5 miliona. Treće mesto donosi 27 miliona, a četvrto 25 miliona dolara. Ekipe od 5. do 8, mesta će, osim sledovanja za pripreme i grupu, dobiti po još 17 miliona dolara.

FIFA će 104 miliona dolara podeliti ekipama od devetog do 16. mesta, što znači da samo prolaz grupe donosi 13 miliona dolara.

Eto dodatnog motiva za “orlove” da zablistaju na najvećoj smotri svetskog fudbala.

PROČITAJTE JOŠ:

POČELO JE Dobro raspoloženi “orlovi” odradili prvi trening! Tu su i najveći aduti! (FOTO)

BRANILAC TITULE OSLABLJEN Stub odbrane Francuske ne ide u Katar! Zvezdaši dobro znaju njegovu zamenu

 

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.