Budimo u kontaktu

NEMAČKA

DORTMUND PONOVO PRVI “Milioneri” vezali i osmi trijumf, u derbiju pao Lajpcig! (VIDEO)

Branko Sekulovic

Objavljeno

,

Emre Čan proslavlja sa saigračima drugi gol za Dortmund (Foto: Beta/AP)

U sjajnom ambijentu pred 80.000 gledalaca u Dortmundu fudbaleri Borusije pobedili su u derbiju ekipu Lajpciga sa 2:1, u prvoj utakmici 23. kola Bundeslige. Bila je ovo osma uzastopna pobeda “milionera” u Bundesligi!


SUPERLIGA SRBIJE Napredak u nedelju dočekuje Spartak, a naša kladionica nudi kvotu 1,85 na trijumf Kruševljana.


Gosti su bolje su otvorili meč, opasno zapretili preko Nkunkua, ali onda je gol postigao domaći tim. Strelac je bio Julijan Brant nakon odličnog proigravanja Belingema, ali je na razočaranje publike gol ipak poništen, jer je utvrđeno da je fudbaler Borusije pre nego što je zatresao mrežu loptu primirio rukom.

Ipak, u 21. minutu su “milioneri” poveli. Ovog puta iz jedanesterca. Prethodno je golman Janis Blasvih oborio u svom kaznenom prostoru Marka Rojsa. Upravo je kapiten Borusije uzeo loptu i preciznim udarcem doveo svoj tim u vođstvo – 1:0.

Mogli su gosti iz Lajpciga da izjednače u 35. minutu, ali je Holštenberg iz dobre pozicije poslao loptu preko gola. Samo četiri munta kasnije na semaforu je bilo – 2:0. Brant je izveo prekid sa desne strane, lopta je izbijena izvan 16 metara, gde je sačekao Emre Džan i šutirao iz prve, na putu do gola lopta je nekog zakačila, odskočila i prevarila golmana gostiju.

Pokušao je Lajpcig da uzvrati i uspeo je u 74. minutu. Šlager je odlično pronašao Rauma, a ovaj asistirao Šveđaninu Emilu Forsbergu, koji u padu ubacuje loptu u mrežu – 2:1. Pre i posle toga oba tima su imala svoje prilike, ali su odlični bili golmani Blasvih i Mejer. U sudijskoj nadoknadi mogao je Verner da izjednači, ali na kraju ipak ostalo 2:1 za “milionere”.

BUNDESLIGA, 23. kolo

Petak

Dortmund – Lajpcig 2:1 (2:0)

(Rojs pen 21, Čan 38 – Forsberg 74)

Subota

15.30 Augsburg – Verder

15.30 B. Menhengladbah – Frajburg

15.30 Bohum – Šalke

15.30 Majnc – Hofenhajm

15.30 Union Berlin – Keln

18.30 Štutgart – Bajern

Nedelja

15.30 Bajer Leverkuzen – Herta

17.30 Volfsburg – Ajntraht Frankfurt

Tabelu Bundeslige pogledajte OVDE

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.