Budimo u kontaktu

KATAR 2022

DRAMA ZALIVENA SUZAMA Urugvaj dobio Ganu, ali i jedni i drugi idu kući! Urusima falio jedan gol! (VIDEO)

Branko Sekulovic

Objavljeno

,

De Araskaeta postiže prvi gol za Urugvaj na meču sa Ganom (Foto: Starsport)

Urugvaj je pobedio Ganu rezultatom 2:0, ali obe reprezentacije su završile učešće nas Mundijalu! Urusi su učinili što je bilo do njih, ali pobeda Južne Koreje u meču sa Portugalcima dovela je do situacija da Urugvaj i Koreja imaju isti broj bodova, a Suarez i saigrači su ispali jer je njihova gol razlika na kraju 2:2, a Koreje 4:4! Zbog manje pstignutih golova Urugvaj mora kući. Suza je suzu stizala u taboru Urugvaja kada je sudija značio kraj meča…


Naša kladionica nudi kvotu 2.65 za pobedu Srbije nad Švajcarskom.


Urugvaj je bio opasniji u uvodnoj fazi meča, uglavnom je po desnom boku pokušavao da dođe do prilike, ali dugo nije uspeo da uputi ni udarac ka golu Gane. Prva je ipak konkretnije zapretila ipak Gana! U 16. minutu Džordan Aju je na levom boku dobio loptu, uneo je ka sredini i šutirao, ali je Ročet odbranio njegov udarac. Kudus je prvi pokupio odbitak, golman Urugvaja ga je srušio, ali se ispostavilo da je vezni fudbaler Ajaksa bio u ofsajdu.

Međutim, nešto kasnije – preokret. Penal za Ganu! Glavni arbitar Fakundo Teljo reagovao je na poziv iz VAR sobe, pregledao snimak i procenio da ofsajda nije bilo… Penala jeste i afrička selekcija je imala priliku da povede! Međutim, usledio je katastrofalan udarac Andrea Ajua sa 11 metara… Iskupio se Ročet za skrivljen jedanaesterac i sačuvao Urugvaj u životu.

Umalo da Urusi samo tri minuta kasnije kazne neiskorišćen jedanaesterac Gane. Nunjez je sjajno prebacio Zigija, ali je Salisu u poslednjem trenutku počistio loptu ispred gola. Stigla je, ipak, kazna reprezentaciju Gane samo pet minuta posle promašenog penala Ajua. De Araskaeta je ispratio udarac Suareza, pokupio odbitak glavom i doveo Urugvaj u vođstvo – 0:1.

Sam šest minuta kasnije Urugvaj je duplirao prednost! Ponovo je na sceni bio isti tandem kao i kod vodećeg gola. Ponovo je strelac De Araskaeta. Suarez je prebacio loptu na levi bok, a fudbaler Flamenga uhvatio sjajan volej i zatresao mrežu Zigija – 0:2.

Selektor Gane Oto Ada krenuo je u drugom poluvremenu na sve ili ništa. Napravio je dve izmene, u timu je od 46. minuta bio i član Crvene zvezde Osman Bukari. Odmah i šansa za Bukarija u 49. minutu. Pronašao ga je Kudus na daljoj stativi, ali fudbaler Crvene zvezde je poslao loptu pored gola. Dobru kontru napravio je Urugvaj u 55. minutu, a posle duela sa jednim odbrambenim igračem Gane Nunjez je pao, ali je sudija pokazao da se igra nastavi. Međutim, oglasila se ponovo VAR soba, arbitar Zibert je gledao snimak i samo potvrdio prvobitnu odluku – nema penala za Urugvaj.

Posle jš jednog neuspešnog pokušaja Bukarija, malo je nedstajalo da Urugvaj stavi tačku na utakmicu. Imali su kolosalnu šansu za 3:0. Peljistri međutim nije uspeo da zatrese mrežu. na drugoj strani zapretile su “crne zvezde”. Nemaju, međutim, ni sreću reprezentativci Gane. Opasna je to bila prilika za Partija posle kornera.

Bomba Valverdea moogla je da presudi Gani. Naleteo je na loptu na nekih 25 metara. Odbranio je golman Gane. Lakše bi bilo Urugvaju da je ovo ušlo. Umalo da Gana smanji i režira dramu. Kakva šansa u 80. minutu… Posle akcije Sulemane, lopta je došla do Semenja. Sam je bio na 10 metara i promašio. Morao je mnogo bolje. Ni dva minuta kasnije ponovo nema gola za Ganu. Opet golman Ročet spašava. Strašno je šutirao ovog puta Kudus.

Međutim, više od svega Urugvajce je šokiralo saznanje da je Južna Kreja u 90. minutu povela protiv Portugalije. U tom trenutku Urugvajcima je nedstajao jedan gol za prolaz, a vremena je bilo sve manje. Zaplakali su u tim trenucima Urugvajci, suze je na klupi ronio i Suarez, a pred Južnoamerikancima je bila osmominutna nadoknada u kojoj su morali da postignu još jedan gol!

Pokušao je Kavani da iznudi jedanaesterac, bez uspeha. Golman Zigi odbranio je u 95. minutu šut Maksija Gomeza. A onda sjajna šansa za Urugvaj, šansa za osminu finala Mundijala, ali Kavani je želeo da asistira i prilika je otišla u nepovrat! A onda – kraj. Urugvajci u neverici. Pobedili su, ali će zajedno sa današnjim rivalom morati da spakuju kofere i vrate se kući!

nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn


GANA – URUGVAJ 0:2 (0:2)

Strelci: 0:1 De Araskaeta u 25, 0:2 De Araskaeta u 32.

Stadion: Al Džanub

Sudija: Danijel Zibert (Nemačka)

Žuti kartoni: Sulemana (Gana),Nunjez, Suarez, Koates (Urugvaj)

GANA: Zigi 7 – Siedu 6, Amarti 5,5, Salisu 6, Baba 6 – Parti 6, Abdul Samed 6 (od 72 Kjereh -) – Kudus 7, A. Aju 5 (od 46. Bukari 7), Dž. Aju 6 (od 46. Sulemana 6,5) – Vilijams 6 (od 72. Semenjo -)

URUGVAJ: Ročet 7,5 – Varela 7, Himenez 7, Koates 7,5, Olivera 7 – Valverde 7, Bentankur 7 (od 34. Vesino 7), De Araskaeta 8 (od 80. Kanobio -) – Peljistri 7 (od 66. de la Kruz -), Suarez 7 (od 66. Kavani -), Nunjez 7 (od 80. Gomez -)

Igrač utakmice: De Araskaeta (Urugvaj)


 

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.