Budimo u kontaktu

ABA LIGA

IVANOVIĆ KRITIKOVAO POSLE “PLUS 39” Hteli smo da vidimo da li možemo i nismo mogli! Citirao i Duška Radovića…

Branko Sekulovic

Objavljeno

,

Trener Crvene zvezde Duško Ivanović (Foto: Printskrin)

Košarkaši Crvene zvezde su protiv Cibone “iskalili bes” i slavili sa 39 poena razlike – 92:53. Odigrali su veoma dobro, ali ne toliko da zadovolje trenera Duška Ivanovića.


Naša kladionica nudi kvotu 1.88 da će na meču Igokea – Cedevita Olimpija biti ubačeno više od 167 poena.


Duško Ivanović, čovek koji je stigao na klupu tek pred meč sa Asvelom koji je takođe dobio, imao je nekoliko opaski na račun igre njegovih pulena.

Večerašnja utakmica je bila jedna proba da vidimo da li možemo da igramo 40 minuta koncentrisano, ozbiljno i nismo mogli. Nismo mogli. Bilo je momenata kada smo igrali sa koncentracijom, dobrom odbranom, sa dobrim napadom, sa logičnim napadom, sa odličnim rešenjima. Ali imali smo praznog hoda, loših solucija, loših odbrana. To moramo popraviti, svaka naredna utakmica će biti teža protiv ekipa koje imaju puno veći kvalitet – rekao je Ivanović.

Upitali su potom novinari stratega crveno-belih i da li može da sada kaže neki utisak o klubu i igračima, gde je ponovo bio trener Zvezde zagonetan i tajnovit.

Znate šta, za mene je svaka utakmica fešta. Ova utakmica protiv Cibona je jedna jedina u životu što su igrali, igraće opet, ali ovako nikad. Svaka utakmica mora da se pristupi sa koncentracijom i euforijom da odigraš što bolje. Ja hoću takve igrače. Ja tako pristupam svakoj utakmici i to tražim od ekipe. Nije bilo 40 minuta, to mora da bude 40 minuta. Imali smo u određenim momentima, ali ne u 40 minuta. Mi da bismo nešto postigli, mi moramo da igramo 40 minuta.

Trener Crvene zvezde je citirao i Duška Radovića na konferenciji.

To je što je. Nema jesam zadovoljan ili nisam, to je što je. Ono što kaže Duško Radović, hteli bismo, ali ne možemo. Ali kad bismo hteli više, onda bismo mogli. Ali želimo taman toliko pa ne možemo.

Novinari su upitali Ivanovića i o tome šta je potrebno da ovaj tim “igra 40 minuta”, a trener je rekao da ne treba puno.

Ne treba puno, svaki igrač mora biti svestsan da smo svi profesionalci. Kada izađemo na teren, moramo da damo 100 odsto. Nebitno protiv koga igraš, koliko igraš i u kojim momentima utakmice igraš. To je ključ. To je nametnut stav koji mora da ima. On mora da igra 100 odsto, u početku će igrati pet minuta, pa sedam, pa 10, pa 15, pa ćemo vremenom doći… Ne zanima me da pričamo o fizičkoj spremi. Interesuje me samo da kad jedan igrač izađe on igra sa 100 odsto, da li će igrati minut, dva, 40-50, ne zanima me. To je ključ.

Ognjen Dobrić je imao nešto lošiju utakmicu, međutim, Ivanović je stao u njegovu odbranu.

Ognjen je napravio dve velike greške u odbrani, ali je inače igrao dobro. Ja znam da je teško dati koš, meni nije merilo jesi li dao koš ili ne. Ima toliko aspekata u igri koji kažu da li si igrao dobro ili ne, to nisu samo koševi.

Zanimljiva je bila i situacija gde Nemanja Nedović izlazi nakon pogođenje trojke.

Nelogično rešenje, nije nam bio cilj da damo, cilj je bio da igramo akciju i da odigramo to – rekao je Duško Ivanović, trener crveno-belih.

PROČITAJTE JOŠ:

Zvezda pregazila Cibonu sa skoro 40 razlike, Ivanović ostvario prvu pobedu u regionalnoj ligi u karijeri

PIKSIJEV ŠOU U BAHREINU Sa tribina krenulo skandiranje, a onda je selektor potezom oduševio navijače (VIDEO)

 

1 komentar

1 komentar

  1. VIKTORIJA MEA MECUM PORTANT!

    19.11.2022. at 22:42

    Sve mu na blanko POTPISUJEM! S punim pravom, čak poznajući ga, verujem, jedino i samo u najboljoj nameri struke, započeo je promene prvo u stručnom štabu. Ozbiljan trener dovodi svoj staf, koji žmureći zna šta i kada i koliko treba da radi i zavezanih očiju!!! Slede zatim promene u igračkom kadru! Dušku trebaju ratnici pobednici, i ne sumnjam da će takve dovesti koliko god to bude bio u prilici! Čovićev posao je da se pobrine za NOVAC za ostvarenje igračkih želja, za sudijski budžet u ozbiljan lekarski staff koji zna da radi oporavak igrača posle jakih treninga i utakmica! Novak Đoković može mnogo u tome da mu pomogne! AV TAKOĐE, AKO NIJE ZABORAVIO DA JE I ZVEUDAŠ! AAAJDEE AVEE! DELUJE DA JE RADULJICA VEĆ POPAKOVAO KOFERE, KAO I PIT BUL,A MOŽDA ČAK I ILIĆ…ZA ILIĆA BI TREBALO PRONAĆI MESTO I FMP SVAKAKO! KO SU MOVI LJUDI PO DUŠKOVOM UKUSU,SAZNAĆEMO UBRZO…GORIM OD NESTRPLJENJA! OVI KOJI SU TU SVI MORAJU DA SE MENJAJU.PETRUŠEV DA IGRA ODBRANU KAO NIKADA. BENTIL ODBRANA. LAZIĆ I LAZAREVIĆ NAPAD. NEDOVIĆ I VILDOZA ODBRANU,KAO I DŽONI. MITROVIĆ BOLJE U OBA PRAVCA JEDNAKO KAO I MARTIN I DOBRIĆ…POPRAVIĆE TO DUŠKO SVE IZ KORENA! ZA MESEC, MESEC IPO , BIĆE TO SKROZ DRUGA ,ALI ŽESTOKO POBEDNIČKA EKIPA!

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.