Budimo u kontaktu

ŠPANIJA

LA LIGA Katalonci hlade šampanjac! Barselona pregazila Sevilju i sada Realu beži osam bodova (VIDEO)

Branko Sekulovic

Objavljeno

,

Slavlje fudbalera Barselone (Foto: Beta/AP)

Četiri godine Barselona čeka na titulu prvaka Španije i izgleda da bi ovo mogla da bude ta berićetna u kojoj će Katalonci ponovo uzeti krunu.  Barsa je pregazila Sevilju rezultatom 3:0 (0:0), pa je neuspeh Reala na Majorki iskoristila da ode na velikih +8!


SERIJA A Verona u ponedeljak u 20.45 dočekuje Lacio, a naša kladionica nudi kvotu 2.05 na trijumf Rimljana.


Apsolutna dominacija Barselone viđena je i u prvom poluvremenu, ali je Sevilja nekako uspela da odoli opasnim napadima Katalonaca. Domaći su najbliži golu bili u dva navrata preko najboljeg strelca La Lige Roberta Levandovskog, čije je udarce u 17, odnosno 27. minutu, marokanski golman Bono sjajno odbranio. Bio je Bono nemoćan u 42. minutu, kad je srpski reprezentativac Nemanja Gudelj loše zahvatio loptu glavom, umalo je postigao autogol, ali je ona na njegovu sreću prošla zamalo pored gola Sevilje.

Bilo je samo pitanje vremena kad će fudbaleri Barselone otključati bravu gola Sevilje. Učinio je to u 58. minutu Alba, posle fantastičnog proigravanja Kesija. I tada je Barseloni bilo mnogo lakše. U 70. minutu pogodio je i Gavi, devet minuta kasnije sve je bilo rešeno kad je Bona savladao i Rafinja.

Fudbaleri Đirone pobedili su na svom terenu ekipu Valensije sa 1:0. Jedini gol postigao je u 63. minutu opravljeni Borha Garsija nakon dodavanja Rodiga Rikelmea. Gosti su reklamirali da je Rikelme igrao rukom pre nego što je asistirao, ali je arbitar Havijer Iglesijas priznao pogodak nakon konsultacije sa VAR sobom. To je drugi uzastopni poraz za Valensiju nakon što je uprava kluba smenila Đenara Gatuza zbog loših rezultata

Valjadolid je napravio iznenađenje i u gostima je pobedio Real Sosijedad minimalnim rezultatom – 0:1. Kanadski reprezentativac Kajl Larin ponovo je bio čovek odluke. Igrač koji je nedavno iz Klub Briža stigao na pozajmicu u Valjadolid na teren je ušao 59. minutu, a četvrt časa kasnije postigao je pobedonosti pogodak.

LA LIGA, 20. KOLO

PETAK

Atletik Bilbao – Kadiz 4:1 (3:1)

(Sanset 10, 35, 75; Alvarez 44 – Eskalante 25)

SUBOTA

Espanjol – Osasuna 1:1 (0:1)

(Brajtvajt 60, Pjer Gabrijel ck 45+4 – Budimir 45, Elzalzuli ck 45+4)

Elče – Viljareal 3:1 (2:1)

(Milja 3, pen 45+3, pen 52 – Moreno 22)

Atletiko Madrid – Hetafe 1:1 (0:0)

(Korea 60 – Unal pen 83)

Betis – Selta 3:4 (2:2)

(Huanmi 8, Kanales 23, Fekir pen 84, Luiz Felipe ck 90+5 – Larsen 6, Veiga 42, 56, Aidu 68)

NEDELJA

Majorka – Real Madrid 1:0 (1:0)

(Naćo Fernandez ag 13)

Đirona – Valensija 1:0 (0:0)

(Garsija 63)

Real Sosijedad – Valjadolid 0:1 (0:0)

(Larin 73)

Barselona – Sevilja 3:0 (0:0)

(Alba 58, Gavi 70, Rafinja 78)

PONEDELJAK

21.00 Rajo Valjekano – Almerija


Standings provided by Sofascore
Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.