Budimo u kontaktu

ŠPANIJA

LA LIGA Trijumf Reala i snažna podrška Vinisijusu Žunioru (VIDEO)

Branko Sekulovic

Objavljeno

,

Svi fudbaleri Reala obukli su dres Vinisijusa Žuniora (Foto: Beta/AP)

U ne previše interesantnoj utakmici fudbaleri Real Madrida pobedili su u malom gradskom derbiju ekipu Rajo Valjekana – 2:1.


ŠPANIJA: Betis i Hetafe se sastaju od 22:00. Kvota na igru GG u našoj kladionici je 2.20.  


Pre meča, igrači oba tima izneli su transparent na kome je pisalo „Rasisti, klonite se fudbala“. Povod je poslednji slučaj Brazilca Vinisujusa Žuniora, koji je ovu utakmicu pratio iz svečane lože u društvu predsednika kluba Florentina Pereza. Svi igrači Reala imali su dresove sa brojem 20 na leđima i porukom „Svi smo mi Vini“ u znak podrške Brazilcu, žrtvi rasizma.

Prvi gol viđen je u 31. minutu nakon što su domaći brzo izveli prekid, Valverde je proigrao Benzemu, Francuz je obišao makedonskog golmana Dimitrievskog i zatresao mrežu. Gosti su protestovali kod sudije Hesusa Hila, ali je arbitar pokazao na centar. Rajo je izjednačio u 84. minutu golom raspoloženog Raula de Tomasa, a sva tri boda Realu doneo je Brazilac Rodrigo u 89. minutu.

Viljareal je kao domaćin savladao Kadiz sa 2:0, dok su Elče i Sevilja igrali nerešeno 1:1. Gosti iz Andaluzije, na čijem je golu stajao Marko Dmitrović, od 18. minuta imali su igrača manje jer je crveni karton dobio Senegalac Pape Gueje. Drugi srpski internacionalac u timu Sevilje, Nemanja Gudelj, u igru je ušao u 55. minutu.

LA LIGA, 36. kolo

Utorak

Selta – Đirona 1:1 (1:0)

(Perez 42 – Stuani pen 58)

Real Sosijedad – Almerija 1:0 (1:0)

(Kubo 45+4 – Suarez ck 36)

Valjadolid – Barselona 3:1 (2:0)

(Kristensen ag 2, Larin pen 22, Plata 73 – Levandovski 84)

Sreda

Elče – Sevilja 1:1 (1:1)

(Tete Morente 25 – Lamela 10, Geju ck 18)

Real Madrid – Rajo Valjekano 2:1 (1:0)

(Benzema 31, Rodrigo 88 – de Tomas 84)

Viljareal – Kadiz 2:0 (2:0)

(Džekson 20, 45+2)

22.00 Betis – Hetafe

22.00 Espanjol – Atletiko Madrid

Četvrtak

19.30 Majorka – Valensija

21.30 Osasuna – Atletik Bilbao

Tabelu La Lige pogledajte OVDE

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.