Budimo u kontaktu

SRBIJA FUDBAL

MOBILNO STANJE U HUMSKOJ Počinje sezona lova na Partizanove “zlatne koke”

Branko Sekulovic

Objavljeno

,

Marko Milovanović je istinska "zlatna koka" crno-belih (Foto: Starsport)

Dramatična situacija na tabeli Superlige Srbije uslovila je da pažnja u minulom periodu bude usmerena uglavnom ka zbivanjima na terenu. Mada se i mimo terena dešavaju vrlo interesantne stvari, tipične za ovaj period fudbalske sezone.


LIGA ŠAMPIONA: Kvota kladionice MaxBet na igru 4+ u meču Mančester siti – Atletiko Madrid (21:00) je 3.05.


Mislimo, naravno, na one neke prve, preliminarne razgovore o potencijalnim transferima, na opipavanje pulsa kako klubova tako i igrača. Kada je o Partizanu reč, zna se kojim igračima ističu ugovori ovog leta, zna se da je golman Stevanović produžio svoj, a zna se i da su novi za sada ponuđeni Nathu, Jojiću i Uroševiću.

Sigurno je da navijače Partizana interesuje ko će na leto pojačati redove crno-belih, ali sigurno je da ih zanima i ko će otići iz Humske. Da li neka od “zlatnih koka”, ili samo oni igrači za koje struka proceni da su ipak daleko od onoga što je potrebno za narednu sezonu. A da će leto po tom pitanju biti zanimljivo, u to ne treba sumnjati, a najavu toga imali smo zimus.

ZIMUS ODBIJENO 6.000.000 EVRA

Kada je reč o fudbalerima Partizana nema sumnje da je potencijalnim kupcima najzanimljiviji mladi napadač Marko Milovanović. Momak koji je u finišu jesenje polusezone bljesnuo, svakako je na skeneru pojedinih evropskih klubova. Imao je Partizan za njega ponudu i zimus i to za naše uslove veoma dobru. Premijerligaš Vulerhempton ponudio je crno-belima 6.000.000 evra plus 20 odsto od narednog transfera za mladog napadača, ali je iz Humske otišao na ostrvo negativan odgovor. Uz Milovanovićevo ime vezivali su se, a i još se vezuju, belgijski i holandski velikani, Anderleht koji je zimus nudio 5.000.000 evra i Ajaks.

Drugim rečima, pitanje je dana kada će u Humsku stići nova ponuda od najmanje sedam cifara za mladog napadača. Nesumnjiv potencijal koji se krije u ovom momku je ono što zanima Evropu, a Partizan bi mogao dobro da napuni kasu. Jedino je pitabnje da li su crno-beli ovog leta spremni da se odreknu igrača koji je projektovan da bude jedan od bitnih faktora u narednom periodu.

Mnogo toga će zavisiti i od ishoda šampionske trke. Ako Partizan osvoji titulu, od prodaje Milovanovića verovatno neće biti ništa, jer će biti potreban crno-belima za Ligu šampiona (za plej-of ili odmah grupnu fazu, zavisi od definitivne odluke o sudbini ruskih klubova).

Na meti inostranih klubova je i Samed Baždar, još jedan supertalentovani momak iz crno-belog kadra. I sam je zimus otkrio da je Partizan dobio ponudu Juventusa pre šest meseci, ali da tih milion evra nisu bili dovoljni da klub uopšte počne da razmišlja o njegovoj prodaji. A i sam Baždar je odbacio mogućnost da tako tano pređe u jedan tako veliki klub.

Samed Baždar u meču sa Fejenordom (Foto: Starsport)

Mladost i zapažene partije svakako bi mogle da privuku i poneku ponudu za Nikolu Terzića, ali da bi u Partizanu uopšte frazmišljali na tu temu, ponuda zaista mora da bude Top. Kada je reč o još jednom biseru, a mislimo na Nemanju Jovića, jasno je da je i on u tefteru brojnih evropskih klubova, ali s obzirom da je ove sezone što se njegovog učinka tiče više bilo hladno nego toplo, teško da će u Humsku stići ponuda iz kategorije onih koje se ne odbijaju.

INOSTRANSTVO ZANIMLJIVIJE OD NOVOG UGOVORA

Ako gledamo igre u kontinuitetu, nema sumnje da se može očekivati i veći broj ponuda za Sašu Zdjelara. Sjajni vezista crno-belih bio je, uz golgetera Rikarda, možda i ponajbolji fudbaler crno-belih u tekućoj sezoni. Za njega već ima određenog interesovanja, ali ne i konkretnih ponuda koje će, svakako, pre ili kasnije da uslede. U slučaju dobre ponude koja bi zadovoljila obe strane, Humsku bi narednog leta mogao da napusti i štoper Igor Vujačić, koji je bio veoma zapažen, pogotovo u jesenjem delu sezone.

Ime Saše Zdjelara nalazi se u tefterima brojnih evropskih klubova (Foto: Starsport)

Na izlazna vrata Humske mogla bi da stanu još dvojica fudbalera, jedan kojem ugovor ističe ovog leta i drugi kome obaveza ne ističe, ali kome je ponuđen produžetak saradnje. Naime, u slučaju dobre ponude, što nije nerealno, Partizan bi mogao da napusti kapiten Lazar Marković. A u pravcu inostranstva gleda i sjajni levi bek Slobodan Urošević, koji se u tekućoj sezoni pokazao i kao umešan strelac. Uroševiću je pre nekoliko dana ponuđen novi ugovor, ali razmišljanja ovog fudbalera trenutno su usmerena ka inostranstvu, pa ostaje da se vidi kako će se završiti ova priča.

Prema tome, ovo su fudbaleri za koje će svakako biti interesovanja ovog leta, a sigurno je da nisu i jedini. Biće sigurno pokušaja vezanih za Rikarda i Meniga, recimo, ali verovatnoća da se Partizan, pogotovo u slučaju da osvoji titulu, liši njihovih usluga praktično ne postoji.

PROČITAJTE JOŠ:

PREVARA DANA! Navijač Seltika se zaposlio na stadionu Rendžersa, pa posle skrivanja u toaletu proslavio pobedu svog tima! (FOTO)

TAKO SE SLAVI ROĐENDAN Poznate folkerke pevale Pjaniću! Goreo Istanbul! (VIDEO)

 

1 komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.