Budimo u kontaktu

NBA LIGA

NEZADRŽIVI LUKA DONČIĆ Dalas rastužio Garneta i Seltikse! (VIDEO)

Branko Sekulovic

Objavljeno

,

Dramatičan meč odigrali su Boston i Dalas u "Gardenu" (Foto: Beta/AP)

Dalas Maveriksi savladali su Boston Seltikse 95:92, u meču odigranom u evropskom terminu. Luka Dončić je trojkom i asistencijom prelomio meč u poslednjem minutu i doneo pobedu Maveriksima posle velikog preokreta, pošto su nadoknadili minus 13. Slovenački košarkaš je i pored povrede u prvom poluvremenu na kraju odigrao sjajan meč.


Naša kladionica nudi kvotu 1.90 da će na meču Feniks – LA Lejkers biti ubačeno manje od 230 poena.


Tako je rastužio Kevina Garneta, kom je posle utakmice povučen dres sa brojem 5 iz upotrebe. Dončić je upisao 26 poena (4/6 za dva, 4/10 za tri, 6/6 slobodna bacanja), uz osam skokova, osam asistencija i tri ukradene lopte. Ispratili su ga Fini-Smit sa 19, Dinvidi sa 18, koji je i pogodio trojku za pobedu na asistenciju Dončića, kao i Branson sa 14 poena. Treba pomenuti i Maksija Klebera, koji nije postigao nijedan poen, ali je imao 14 skokova. Srpski centar Boban Marjanović bio je na klupi, ali nije ulazio u igru.

Na drugoj strani je najefikasniji bio Tejtum sa 21 poenom i 11 skokova, ali je šutirao katastrofalnih 7/23 i promašio je trojku za produžetak. Horford je ubacio 17, Smart 15, Braun 14, Robert Vilijams 10 poena.

Mučila je Dončića povreda zadnje lože koju je zaradio krajem prve četvrtine, ali ga je mučila i dobra odbrana Boston Seltiksa, koji su ga konstantno udvajali i terali na teške šuteve i prodore, koji su mu malo teže išli zbog povrede. I pored toga, Dončić je od 18 poena Dalas Maveriksa u prvoj četvrtini asistirao ili postigao ukupno 14 poena i jasno je koliko Dalas zavisi od njega.

U prva dva minuta druge četvrtine nismo videli nijedan poen, Bostonu je bilo potrebno četiri i po minuta da postigne koš iz igre, što Dalas i nije baš iskoristio, pošto je konstantno viđena rezultatska klackalica. Pitanje je bilo da li će se vratiti u igru Luka Dončić i na kraju je ušao na šest minuta do kraja poluvremena. Igrao je opreznije i delovalo je da je u bolovima, a uspeo je da postigne samo dva poena i završi poluvreme sa ukupno devet poena i po četiri skoka i asistencije.

Šou je ukrao Džejlen Braun. Sjajnim zakucavanjem podigao je halu na noge, a ovacije je dobio i od Pola Pirsa, Reja Alena i Kevina Garneta, kom je povučen dres sa brojem 5 iz upotrebe. Tejtum je namestio ruku na kraju poluvremena i doneo Bostonu plus 12 sa ukupno 17 postignutih poena, a uz zvuk sirene sa osam i po metara Dinvidi pogađa trojku od tablu za minus 9 i na poluvremenu je bilo 47:38.

Tejtum i Smart odlično su otvorili treću četvrtinu, a kada je Horford pogodio trojku za plus 13, delovalo je da će Seltiksi održavati dvocifrenu prednost, s obzirom da Maveriksima ništa nije išlo od ruke. Tako nije mislio Luka Dončić, koji je posle dva slobodna bacanja za seriju 6:0 pogodio i trojku i vratio Dalas u igru. Na scenu je zatim stupio i Dorijan Fini-Smit. Pogodio je trojku, zatim snažno zakucao posle prodora i to ispratio još jednom trojkom za seriju 8:0, kojom jw i doneo prednost Maveriksima. Na kraju treće četvrtine, Dalas je vodio 76:73.

Luka je odmarao u prva četiri minuta četvrte četvrtine, što su Seltiksi iskoristili i preokrenuli, pa su imali prednost od 5 poena, zahvaljujući najviše Pejtonu Pričardu, koji je pogodio dve trojke. Dončić se vratio u igru i odmah pogodio trojku kojom je smanjio na minus 2 i na šest minuta do kraja znali smo da nas očekuje velika borba u završnici.

Igralo se koš za koš, bila je to sjajna završnica. Timovi su se smenjivali u prednosti, Seltiksi su uspeli da zatvore Dončića novim udvajanjima i agresivnom odbranom, ali su tako ostavljali prostora raspoloženom Dinvidiju i Fini-Smitu. Seltiksi su imali plus 3 na dva minuta do kraja, ali je onda Luka Dončić stupio na scenu.

Pogodio je trojku za izjednačenje na minut do kraja, pogrešio na 46 sekundi do kraja kada je bacio loptu u aut, ali posle dobre odbrane nad Tejtumom se iskupio u narednom napadu. Izvukao je odbranu i iznudio udvajanje, otvorio prostor za usamljenog Dinvidija na trojci, koji na devet sekundi do kraja pogađa trojku za pljus 3.

Na 4 sekunde do kraja Dončić faulira Smarta na šutu za tri poena, ali posle čelendža Džejsona Kida je taj faul poništen i Dončić i Robert Vilijams skakali su za loptu. Tejtum je promašio trojku za produžetak i meč je bio gotov.

Rezultati: Bruklin – Njujork 110:107, Detroit – LA Klipers 102:106, Boston – Dalas 92:95

PROČITAJTE JOŠ:

KLIPERSE FINIŠ KRASI Košarkaši iz “grada anđela” slavili u Detroitu, blistao Markus Moris (VIDEO)

POBEDA BRUKLINA Simultanka Duranta! Srušio Nikse ubacivši im 53 poena! (VIDEO)

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.