Budimo u kontaktu

REPREZENTACIJE

NIJE GOTOVO Čileanci ne odustaju, Žalbeno veće FIFA razmatra plasman Ekvadora na Mundijal!

Branko Sekulovic

Objavljeno

,

Žalbeno ročište zakazano za 15. septembar (Foto: FIFA)

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) saopštila je da će žalbeno ročište koje je pokrenuo Fudbalski savez Čilea u vezi sa plasmanom Ekvadora na Svetsko prvenstvo biti održano 15. septembra.


ENGLESKA: Kvota kladionice MaxBet na pobedu Mančester junajteda protiv Lestera je 2.12. Meč počinje u 21:00.


FIFA je dodala da će žalbeno veće kao svedoka pozvati fudbalera Bajrona Kastilja, ekvadorskog igrača koji se nalazi u središtu spora. Čelnici čileanskog saveza tvrde da poseduju dokaze koji govore da je Kastiljo zapravo Kolumbijac i da nije imao pravo da igra za Ekvador. Kastiljo je nastupao na osam utakmica kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, pa bi u slučaju drugačije odluke Ekvador bio kažnjen sa isto toliko poraza službenim rezultatom 3:0.

Ako bi se to dogodilo, četvrto mesto u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo preuzeo bi Čile, koji bi se tako kvalifikovao na Mundijal. Prethodno je Disciplinska komisija FIFA 10. juna donela odluku u korist Ekvadora.

Nije poznato kada će biti doneta presuda, a Ekvador bi 20. novembra u utakmici protiv Katara trebalo da otvori Svetsko prvenstvo.

Iako žalbena veća FIFA retko poništavaju odluku Disciplinske komisije, Fudbalski savez Čilea mora da sačeka odluku, kako bi mogao da eventualno podnese žalbu Sudu za sportsku arbitražu (CAS).

Na žrebu za Svetsko prvenstvo u Kataru Ekvador je u aprilu za rivale u Grupi A dobio domaću selekciju, Holandiju i Senegal.

Čileanski mediji preneli su u sredu da je jedan od trojice sudija u žalbenom postupku iz Katara. Predsedavajući žalbenog veća je Amerikanac Nil Eglston, bivši savetnik Bele kuće.

PROČITAJTE JOŠ:

NOVI CIRKUS U SRPSKOM FUDBALU Vodili 3:0 u Kupu, a onda su počele da se dešavaju neverovatne stvari…

SNEŽANA BORJAN ISPROZIVALA “GROBARE” Za naredni derbi mi pišite na ovaj mejl…

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.