Budimo u kontaktu

ENGLESKA

NIKO KAO MITROGOL Srbin oborio još jedan rekord i ispisao novu stranicu istorije Premijer lige!

Branko Sekulovic

Objavljeno

,

Aleksandar Mitrović postao najefikasniji Srbin u Premijer ligi (Foto: FK Fulam)

Spektakularan pogodak Aleksandra Mitrovića u subotu na meču između Totenhema i Fulama bio je njegov 30. pogodak u Premijer ligi. Fulam je poražen u londonskom derbiju sa 2:1, ali niko nije ostao ravnodušan posle spektakularnog pogotka srpskog golgetera.


Engleska: Na utakmicu Mančester junajted – Arsenal, naša kladionica nudi kvotu 2.60 i na “keca” i na “dvojku”. 


Mitroviću je to već šesti gol od početka sezone i on je trenutno drugi strelac Premijer lige iza neprikosnovenog Erlinga Holanda koji je kao debitan u Premijer ligi već postgao deset u dresu Mančester Sitija. Iza srpskog strelca slede Hari Kejn (Totnhem) i Ajvan Toni (Brentford) sa po pet golova.

Istovremeno, Mitroviću je ovo bio 30. gol u Premijer ligi, čime je postao rekorder u jednoj, nama posebno zanimljivoj kategoriji. Naime, on je sad postao najefikasniji srpski fudbaler u istoriji ovog takmičenja. Za gol je prestigao Savu Miloševića, koji je od 1995. do 1998. igrao za Aston Vilu i na 90 premijerligaških mečeva postigao 29 golova.

Naravno, ovde se računaju samo golovi u Premijer ligi, jer je Aleksandar Mitrović igrajući u Engleskoj za Njukals i Fulam ukupno postigao 119 golova. Prošle sezone je oborio i postavio novi rekord u Čempionšipu od 43 gola!

Evo i liste najboljih srpskih strelca isključivo u utakmicama engleske Premijer lige:

30 – Aleksandar Mitrović (Njukasl 10, Fulam 20)

29 – Savo Milošević (Aston Vila)

28 – Luka Milivojević (Kristal Palas)

22 – Branislav Ivanović (Čelsi, Vest Bromvič)

20 – Dušan Tadić (Sautempton)

15 – Nemanja Vidić (Mančester junajted)

11 – Aleksandar Kolarov (Mančester siti)

7 – Dejan Stefanović (Šefild Vensdej 4, Portsmut 3, Fulam)

6 – Nemanja Matić (Čelsi 4, Mančester Junajted 2)

5 – Saša Ćurčić (Bolton 4, Aston Vila, Kristal Palas 1), Nikola Žigić (Birmingem siti)

4 – Darko Kovačević (Šefild Vensdej), Mateja Kežman (Čelsi), Nenad Milijaš (Vulvs), Lazar Marković (Liverpul 2, Hal 2 i Fulam)

2 – Jovo Bosančić (Barnsli)

1 – Ognjen Koroman (Portsmut), Zvonimir Vukić (Portsmut)

Tu su i neki proslavljeni srpski fudbaleri, koji su takođe igrali u Premijer ligi, ali nisu uspeli da postignu nijedan gol u elitnoj engleskoj ligi. To su Slaviša Jokanović (Čelsi), Goran Bunjevčević (Totenhem), Matija Nastasić (Mančester siti), Milan Jovanović (Liverpul), Filip Đuričić (Sautempton), Marko Grujić (Liverpul), Miloš Veljković (Totenhem), Radosav Petrović (Blekburn) i Zoran Tošić (Mančester junajted). Naravno, u strelce se nisu upisala ni dvojica naših golmana Saša Ilić (Čarlton, Vest Hem, Portsmut, Barnsli) i Vladimir Stojković (Vigan).

PROČITAJTE JOŠ:

STOJKOVIĆ SNIMA Evo kojem je superligaškom meču selektor Srbije odlučio da prisustvuje u nedelju

VRTEŠKA KOJOJ KRAJA NEMA Radojičić smenjen, Radnik traži novog trenera!

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.