Budimo u kontaktu

ABA LIGA

NIŠTA OD MAJSTORICE Budućnost dobila FMP i bacila rukavicu Partizanu!

Branko Sekulovic

Objavljeno

,

Panteri su pružili dostojan otpor ali Podgoričani su u finalu (Foto: ABA Liga - KK FMP)

Puleni Nenada Stefanovića još jednom su pružili sjajan otpor favoritu iz Podgorice, ali nisu uspeli da se izbore za majstoricu u Morači. Posle tesne borbne u prvom meču, još veća se vodila u Železniku, ali gosti su bili smireniji, skoncentrisaniji u završnici, te su još jednom savladali FMP i plasirali se u polufinale, gde će od 12. maja igrati sa Partizanom. Na kraju 74:79 (25:25, 21:15, 10:19, 18:20), pobeda Podgoričana.


LIGA KONFERENCIJE: U četvrtak od 21 igraju Marselj – Fejenord, a u kladionici MaxBet je kvota na pobedu domaćina 2.15. 


Džastin Kobs je predvodio pobednički sastav sa 16 poena, dok je dvocifren sa 12 bio Vladimir Micov. Marko Jagodić Kuridža je još jednom odigrao bitnu ulogu, dao važne poene u završnici, pa je susret okončao sa 11 poena, pet skokova i četiri asistencije. Panteri su se od ABA lige za ovu sezonu oprostili uz 17 poena Danila Tasića, 14 je dodao kapiten Marko Radonjić, dok je dvocifren sa 10 bio i Ebuka Izundu.

Fantastično su domaći košarkaši otvorili meč. Od starta su bili daleko agresivniji i delovali motivisanije od protivnika koji je polako palio motore. Trojke su ubacili Tasić i Simović, dobro je otvorio i Radonjić i za nešto više od dva minuta FMP je napravio seriju 12:0. Čuvali su Panteri prednost sve do poslednja tri minuta, kada je Micov preokrenuo rezultat. Usledila je rezultatska klackalica, da bi se na odmor otišlo sa nerešenim rezultatom posle dva realizovana penala Tasića u poslednjim sekundama (25:25).

Tasić je trojkom otvorio meč, ali je u nastavku prvog kvartala mahom dolazio do loših rešenja na protivničkoj polovini. Otišao je na hlađenje, a kada se vratio povukao je domaćina ka novom komfornijem vođstvu (34:27). Vratila se Budućnost, ponovo je egal bio na snazi, a onda je u finišu roviti Brajs Džons uzeo stvari u svoje ruke. Trojka, pa potom i lagano polaganje u kontri posle Nerandžićeve krađe. Omogućio je Amerikanac domaćinu da na odmor ode mirne glave sa šest poena prednosti.

Po povratku sa pauze zaigralo se veoma tvrdo. Zategli su i jedni i drugi odbrane i počela je rovoska borba u Železniku. Čuvao je domaćin prednost odbranom, ali se u napadu prilično mučio. Posle šest minuta košarke rezultat u trećoj deonici bio je 4:6 za goste iz Podgorice. A onda, u poslednja dva minuta novo buđenje gostiju. Trojka Atića, pa onda i dvojka posle lošeg poteza Nevelsa, da bi preokret trojkom doneo Kendrik Peri – prvim poenima na utakmici. Nije FMP-u ostalo mnogo vremena da odgovori, pa je na odmor otišao sa minus tri.

Početkom poslednje deonice se stekao utisak da domaćin gubi korak, ali kapiten je izašao na crtu kada je bilo najpotrebnije. Trojkom je uneo novi život FMP-u, a onda je Izundu blokadom zaustavio Atića i poentirao u kontri pod faulom. Nije pogodio bacanje, ali su Panteri odbranili napad i onda je odlični centar iskoristio priliku da poravna rezultat (63:63). Usledila je rezultatska klackalica. Odbrana se igrala na ivici faula na obe strane, pa su i bacanja bila sve češća. Na kraju je iskustvo presudilo. Budućnsot je bila smirenija u završnici, Kobs je ponovo proradio u pravi čas, Jagodić Kuridža još jednom dao bitne poene u završnici. Sa druge strane domaćin je teško dolazio do dobrih pozicija na protivničkoj polovini, dao je maksimum, ali to nije bilo dovoljno za novi podvig.

PROČITAJTE JOŠ:

DRUGI ČIN NEPRAVDE Borac preko Zlatibora do opstanka u ABA ligi

BEZ IZNENAĐENJA Kecmanović izgubio od “kralja šljake” u Madridu

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.