Budimo u kontaktu

UEFA

OBJAVLJEN DOKUMENT IZ NIONA Ne zahteva se obavezna vakcinacija, UEFA traži samo testiranje! (FOTO)

Branko Sekulovic

Objavljeno

,

Kapiten Lazar Marković tokom jednog od PCR testiranja u Partizanu (Foto: FK Partizan)

Vest koja je u četvrtak napravila gotovo veliku pometnju u domaćoj fudbalskoj javnosti bila je vezana za UEFA i obavezno vakcinisanje svih fudbalera, kako bi mogli da igraju u Evro kupovima. Međutim, iz Sindikata profesionalnih fudbalera Nezavisnost tvrde drugačije i prilažu zvaničan dokument iz UEFA, sa sve memorandumom, pečatom i potpisom generalnog sekretara Teodora Teodoridisa.


Naša kladionica nudi kvotu 1.90 da će na meču Real Madrid – Zenit biti ubačeno manje od 152 poena.


Sindikat profesionalnih fudbalera Nezavisnost se na svojim zvaničnim profilima na društvenim mrežama obratio sledećim rečima:

Molimo sve medije da obaveste javnost, da je danas UEFA objavila odluku kojom je za igranje u UEFA takmičenjima, neophodno samo testiranje, a ne obavezna vakcinacija, kako je objavio direktor FK Partizan Miloš Vazura. Molimo direktora FK Partizan Miloša Vazuru, da neistinitim i neproverenim informacijama, ne pravi štetu svom klubu, igračima i srpskom fudbalu. UEFA je ozbiljna organizacija, koja se ponaša odgovorno u vremenima kada se čitava Evropa susreće sa izazovima koje je prouzrokovao COVID-19.

Sve ovo je na svom tviter nalogu preneo i Mirko Poledica, predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera “Nezavisnost”. Svi srpski mediji preneli su informaciju da je UEFA zahtevala izričito od svih klubova da vakcinišu svoje fudbalere, jer u protivnom neće moći da igraju na utakmicama Lige šampiona, Lige Evrope i Lige konferencije.

Kao što se iz samog dokumenta može videti novina u odnosu na ranije COVID-19 protokole je da se uvodi reciprocitet kada je PCR testiranje u pitanju. To znači da ako jedan tim ide u zemlju gde je obavezan PCR test, onda u revanšu tim koji gostuje treba kompletno da se testira PCR testom, bez obzira da li je u toj zemlji obavezno PCR testiranje. To je urađeno da bi se obezbedio jednak tretman za oba tima.

PIOLI NAHVALIO SRBINA Lazetić u konkurenciji za “Derbi dela Madonina”!

Mijailović obelodanio koliko Partizan duguje nekadašnjim igračima

1 komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.