Budimo u kontaktu

NAŠI TENISERI

OBRT NA POMOLU Vimbldon možda vrati Ruse, a evo šta bi to značilo za Novaka Đokovića…

Branko Sekulovic

Objavljeno

,

Novak Đoković očekuje pozitivan rasplet po pitanju bodovanja na Vimbldonu (Foto: Beta/AP)

Odluka teniske asocijacije ATP da ukine bodove Vimbldonu zbog suspenzije ruskih i beloruskih tenisera podigla je veliku buru. Predsednik ATP-a Andrea Gaudenci, izjavio je da bi ta organizacija vratila bodove Vimbldonu i skinula kaznu ukoliko Rusi i Belorusi budu mogli da igraju na tom Grend slemu.


LIGA NACIJA: Kvota naše kladionice na pobedu Srbije protiv Slovenije je 1.75. Meč počinje u 20:45.


To bi značajno uticalo i na Novaka Đokovića, jer bi bio u prilici da brani svojih 2.000 bodova koje je zaradio osvojivši prošle godine titulu na ovom prestižnom turniru.

Poznat je razlog zbog kojeg smo uklonili bodove sa Vimbldona. To je stvar poštenog odnosa i toga da nema diskriminacije kao odgovor na unilateralnu odluku Vimbldona koju ne smatramo ispravnom. Takva odluka trebalo je da se donese kolektivno, uz konsultacije svih sedam faktora u tenisu – objasnio je Gaudenci.

Prvi čovek ATP je dodao:

Bili bi veoma srećni da vratimo bodove Vimbldonu. Ruski i beloruski teniseri su rekli da su spremni da potpišu izjave da niko od njih nije za rat – kazao je Gaudenci.

U tom slučaju čvor bi se razvezao u korist Novaka Đokovića. Rusi i Belorusi bi potpisali, Vimbldon bi ih pustio da igraju, ATP bi vratio bodove Vimbldonu, Novak bi mogao da ih brani i ne bi mu se samo oduzeli, kao što je sada slučaj, pa bi mogao da se vrati na prvu poziciju ukoliko odbrani trofej.

PROČITAJTE JOŠ:

TERZIĆ JASNO PORUČIO Ne možemo više da dajemo Partizanu pet ili sedam bodova fore! Dovodimo sjajno desno krilo!

HOLANĐANIN NAPRAVIO SENZACIJU: Van Rajthoven deklasirao Medvedeva za titulu u Hertogenbošu

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.