Budimo u kontaktu

OSTALE LIGE FUDBAL

OGLASIO SE DUŠAN TADIĆ Poraz je nedopustiv, ne tražim izgovore, a što se pozicije u timu tiče…

Branko Sekulovic

Objavljeno

,

Tadić u raspravi sa Kudusom, strelcem jedinog gola za Ajaks u meču sa Napolijem (Foto: FK Ajaks)

Fudbaleri Ajaksa čiji je kapiten ujedno i kapiten srpske reprezentacije Dušan Tadić, doživeli su istorijski debakl u meču sa Napolijem i poraženi su rezultatom 6:1 na svojoj “Krojf areni”. “Kopljanici” su bili na meti oštrih kritika svojih navijača, a mnogi su glavnog krivca našli upravo u nešem reprezentativcu.


LIGA ŠAMPIONA: Kvota kladionice MaxBet na igru gol gol (GG) u meču Benfika – PSŽ (21:00) je 1.53.


Dušan Tadić je prethodne noći otišao ranije na tuširanje, s obzirom da je morao da napusti teren zbog drugog žutog kartona. Legende Ajaksa osule su paljbu po njemu nakon završetka meča, a posle svega oglasio se i sam Tadić.

Počeli smo dobro, poveli 1:0, ali onda smo napravili dve, tri greške i već je bilo 1:3 i potpuno drugačija utakmica. Pokušali smo i na početku drugog poluvremena, ali kada je bilo 1:4, utakmica je bila završena. Izgubiti 1:6 je nedopustivo. Ne valja ni za samopouzdanje, cela svlačionica je klonula. Odmah sutra moramo da vidimo šta je pogrešno i da dignemo glave. Neće biti lako ali mora da bude tako – rekao je Tadić posle meča.

Istakao je Tadić da je letošnja rekonstrukscija tima jedan od razloga lošijih igara ekipe. Podsetimo, dres holandskog giganta svukli su ovog leta Antoni, Ale, Martinez, Onana, Mazraui, Gravenberh, Taljafiko.

VREME JE DA SE POGLEDAMO U OGLEDALO

Izgubili smo letos sedmoricu ili osmoricu bitnih igrača koje nije lako zameniti. Potrebno je vremena da se opet naprave automatizmi u igri. Taj proces još traje. Moramo da shvatimo kako da opet iskoristimo kvalitet. Vreme je da se pogledamo u ogledalo. Kada dođu ovako teški trenuci, moramo da se vratimo nekim osnovama. U utorak smo primali golove veoma lako. Naravno da su oni dobar tim, ali i mi smo. A to nismo pokazali.

Mnogo se priča i o njegovim izdanjima i formi koja je u silaznoj putanji.

Imao sam dobre i loše partije. Igram na drugačijoj poziciji koja je nešto novo za mene, ali ne želim da tražim izgovore. Prethodne četiri godine sam igrao levo, ali nije na meni da odlučujem o tome. Sada pričamo o tome jer su rezultati loši i gubimo. Da kojim slučajem pobeđujemo, rekli biste da je to dobra pozicija za mene. Najvažnije je da svi opet počnemo da igramo kao tim.

O zvižducima na svoj račun je kazao…

Svima su zviždali. Znamo svi koliko je ovo veliki klub. Ovo je normalno jer niko nije srećan kada gubi. Jako bolan poraz za sve koji vole Ajaks. Moramo da rešimo probleme jer sezona je dugačka.

GOMILA IGRAČA BILA ZRELA ZA IZMENU

Što se tiče isključenja, kaže:

Kod prvog žutog sam mislio da ga neću dokačiti, kod drugog sam gradio loptu.

Trener Alfred Šruder se suočava sa teškom krizom jer Ajaksa ima tri poraza i jedan remi na poslednja četiri meča. Upitan da li je Dušan Tadić trebalo da bude zamenjen pre crvenog kartona, odgovorio je:

On nije jedini. Gomila ih je bilo za izmenu. Ali šta da menjate kada gubite 1:4 ili 1:5. Odgovornost je na meni i prihvatam kritike – kazao je trener Ajaksa.

PROČITAJTE JOŠ:

LŠ ZA OMLADINCE Zvezda slavila i na Kipru i zakazala dvoboj sa Holanđanima!

Španija i Portugalija uključile Ukrajinu u zajedničku kandidaturu za domaćina SP 2030. godine

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.