Budimo u kontaktu

REPREZENTACIJE KOŠARKA

PAO OLIMPIJSKI VICEŠAMPION Srpske košarkašice ostvarile prvu pobedu na SP

Radomir Djurovic

Objavljeno

,

Jovana Nogić (Foto: Beta/AP)

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je u Sidneju Japan sa 69:64 (24:9, 14:25, 16:12, 15:18), u utakmici drugog kola Grupe B na Svetskom prvenstvu.


SP ZA KOŠARKAŠICE: Od 12:30 igraju Mali – Australija, a u kladionici MaxBet je kvota na igru H2 1.90. 


Srpski tim predvodile su Jovana Nogić sa 13 poena i devet skokova i Ivon Anderson sa 12 poena i osam asistencija. Ivana Raca pobedi je doprinela sa 11 poena i sedam skokova, a Tina Krajišnik sa 10 poena i šest asistencija.

U ekipi Japana najefikasnija sa 15 poena bila je Maki Takada. Saori Mijazaki postigla je 11 poena uz šest asistencija, a Himavari Akaho 10 poena uz sedam skokova.

Srbija je povela od početka i prvu deonicu završila uz prednost 24:9. Ekipa olimpijskog vicešampiona je u završnici druge četvrtine uspela da se primakne na tri poena zaostatka, 33:30, ali je srpski tim uspeo da odbije taj nalet i “trojkom” Saše Čađo ode na poluvreme sa četiri poena prednosti (38:34).

Drugo poluvreme počelo je “trojkom” Nogić, koja je uz Racu i Kristinu Topuzović predvodila Srbiju do nove prednosti od 11 poena, koliko je bilo u poslednjoj deonici – 65:54, što je bilo dovoljno za prvu pobedu na Svetskom prvenstvu.

Posle dva kola obe ekipe imaju po pobedu i poraz. U trećem kolu Srbija će u nedelju od 10 časova po srednjoevropskom vremenu igrati protiv domaćina Australije, a Japan će od 12:30 igrati protiv Kanade.

PROČITAJTE JOŠ:

PREDSTAVLJANJE POJAČANJA Kalinić se prisetio transfer sage: Zvezda je bila brža!

NAJBOLJA PARTIJA DO SADA Partizan ubedljiv na početku VTB Superkupa: Papapetru sjajan na debiju, Vukčević ponovo najefikasniji!

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.