Budimo u kontaktu

SRBIJA FUDBAL

PARTIZAN DOČEKUJE REDOVNU MUŠTERIJU Petrić: Ne bih da slušam onu pesmu “Ljujaj Javore” posle utakmice!

Branko Sekulovic

Objavljeno

,

Trener Partizana Gordan Petrić (Foto: Starsport)

Od remija u večitom derbiju, Partizan je naređao sedam vezanih trijumfa u šampionatu, a ako se gleda tradicija, sve osim osme uzastopne pobede bilo bi ravno senzaciji. Jer u nedelju od 19.00 časova u Humsku dolazi Javor, ekipa koja je poslednji put ostala neporažena u meču sa crno-belima još 5. oktobra 2013. godine, kada je u Humskoj bilo 0:0


ENGLESKA Od 18.30 igra se veliki derbi u Londonu gde Čelsi dočekuje Mančester juanjted. “Crveni đavoli” su srušili Totenhem, serija bi mogla da se nastavi, a “dvojka” u kladionici MaxBet je 3.35.


Posle tog meča, Partizan je zaređao 15 trijumfa nad Ivanjičanima i to 14 u borbi za bodove i jedan u Kupu. A s obzirom da je Javor u poslednjih devet prvenstvenih mečeva pretrpeo čak osam poraza uz jedan remi, jasno govori da izabranici trenera Gordana Petrića ne bi trebalo da imaju težak zadatak. Iako strateg “parnog valjka” ostaje poslovično oprezan…

– Imamo dosta utakmice kod kuće, to treba da iskoristimo. Sutra igramo protiv Javora, pa imamo Niš. Sutra moramo da budemo i mudri i pametni i lukavi da bismo dobili utakmicu. Da nam se ne desi sutra “Ljuljaj Javore”, ona pesma što se pevala pre 10-15 godina. Nadam se da su svi igrači spremni i očekujem pobedu sutra – rekao je trener crno-belih, Gordan Petrić.

Statistika je jedno, ali u fudbalu, kao i u životu, ništa nije večno…

Javor dolazi rasterećeno. Kad se nameste, to je teško probiti. Možda sutra pruže najbolju partiju, ko bude bolji, slaviće. Nije naivna utakmica. Voleli bismo da damo gol odmah u prvom minutu. Mora da bude brži pas i prenos lopte. To je nekad moguće, nekad ne. Bili smo tromi protiv Napretka.

Petrić je najavio određene rotacije u timu zbog zgusnutog raspreda i činjenice da crno-bele naredne nedelje očekuje važno gostovanje Nici u Ligi konferencija.

Ne verujem da će biti veće rotacije, ali će par igrača sutra da se odmore, da dočekamo sveži meč sa Nicom u Ligi konferencija. Videćemo posle treninga da li ćemo odmoriti Dijabatea i Meniga. Igrači uvek kažu da su spremni, ali videćemo.

Trener “parnog valjka” najavio je da bi igrači iz omladinske škole crno-belih ubuduće mogli da dobiju šansu.

Igrači najbolje znaju da li su napredovali. Ponašaju se izuzetno profesionalno. Ne mogu svi da dobiju šansu. Od utakmice do utakmice pravimo tim koji može da izađe i donese tri boda. Ja bih voleo da imam 14-15 igrača, pravih seniora i decu iz omladinske škole. Ne bih voleo da dupliram pozicije kad dođe prelazni rok – rekao je Petrić.

Prokomentarisao je Petrić i na šampionsku trku sa Crvenom zvezdom u kojoj Partizan zaostaje pet bodova i na duhovit način prokomentarisao pauzu zbog predstojećeg Mundijala u Kataru.

Pratim generalno šta se dešava, ali se ne opterećujem. Sve može da se sruši u sedam dana. Ne opterećujem se time da li smo mi sada drugi ili četvrti. Želja mi je da se igrači ne povrede u ovim utakmicama. Posle toga ima dosta odmora, sad je duža pauza. To za organizam možda i nije dobro. Kad dođe pauza, moramo da budemo pametni. Skoro tri meseca, kao da sam u vojsci pešadinac – zaključio je trener crno-belih, Gordan Petrić.

PROČITAJTE JOŠ:

MITROVIĆ ZA FIFA: Kada si napadač nije dovoljno samo da igraš dobro, moraš da postigneš gol! Želja cele Srbije je drugi krug!

PREMIJER LIGA Klopa i njegovu četu “progutala” šuma (VIDEO)

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.