Budimo u kontaktu

SRBIJA KOŠARKA

PARTIZAN OBELEŽIO TRI DECENIJE OD ISTANBULA Uzmi Željko ovde desetu titulu!

Branko Sekulovic

Objavljeno

,

Trener Željko Obradović dobio je najveći aplauz prisutnih na svečanosti (Foto: Starsport)

Šampioni Evrope ponovo su se okupili na jednom mestu. Legendarna generacija košarkaša Partizana okupila se u Beogradu gde je u obeležen najveći uspeh u istoriji crno-belih. Tri decenije od trijumfa u Istanbulu trojkom Aleksandra Đorđevića koja je ušla u anale našeg sporta. I svi bili prisutni osim upravo Đorđevića koji je ostao u Istanbulu zbog obaveza u klubu.


Na meču R. Sosijedad – Betis, naša kladionica nudi kvotu 2.10 za igru ug 3-5.


Na prelepoj svečanosti bili su Predrag Danilović, Željko Rebrača, Zoran Stevanović, Nikola Lončar, Igor Mihajlovski, Mlađan Šilobad, Slaviša Koprivica, Vladimir Dragutinović, Ivo Nakić, Branko Sinđelić i naravno trener Željko Obradović.

Prisutnima se prvi obratio predsednik kluba, Ostoja Mijailović.

Siguran sam da bez prošlosti nema budućnosti, danas ne bi bilo nas da nije bilo vas iz 1992. godine. Da nije bilo vas, mi bismo bili bleda slika. Ono što je bitno, ponovo smo zajedno na čelu sa Željkom Obradovićem. Danas smo jedini šampioni Evrope iz Srbije. Vezivno tkivo ove tri decenije je Željko Obradović koji je osvojio prvu titulu ovde, a želim mu da zaokruži i ovde osvoji desetu – rekao je predsednik kluba Ostoja Mijailović.

Puna sala uputila je najveći aplauzu upfravo Željku Obradoviću, najtrofejnijem treneru Evrope.

Reče Saša da smo se promenili, ja to ne vidim. Kod mene je sve isto, sala, trening, putovanja. Vratio sam se i živim na najlepšem mestu na svetu i naravno radim u najboljem klubu na svetu – počeo je emotivan govor trofejni stručnjak i prisetio se pokojnih profesora Aleksandra Nikolića, Radoice Nikčevića, tadašnjeg predsednika kluba, Dragiše Šarića koji je bio deo ekipe, kao i Milenka Savovića, tadašnjeg direktora. – Milenko je bio moj kum, brat, prijatelj, sada mi je teško kada pričam o njemu.

Obratio se Obradović i današnjoj ekipi crno-belih koja naredne nedelje počinje plej-of Evrokupa.

Ono što želim novim momcima jeste da ostanu što duže zajedno kako bismo ostvarili neke moje želje. Znam da nije lako sa mnom, da se nekada naljutim, ali im verujem, svim srcem im verujem. Sledeće nedelje počinjemo nešto važno i uvek im kažem da nikada ne zaborave da igraju u najboljem klubu na svetu – kazao je Željko Obradović.

Prisutnima se obratio Predrag Danilović, najbolji igrač fajnal-fora i nekadašnji predsednik crno-belih.

– Drago mi je da vidim ljude koji vole Partizan. Fuenlabrada je bila nešto što je vezano za naše osvajanje titule, ta ljubav i ta energija, to se retko viđa, a bio sam po svetu. Veliko im hvala. Ponoviću još jednom, trojka Saleta Đorđevića nam je svima promenila život – rekao je Danilović.

Pored tadašnje ekipe, na svečanosti su bili i današnji igrači Partizana predvođeni kapitenom Radetom Zagorcem, ali su pristni bili i mnogi bivši asovi poput Aleksandra Pavlovića i Novice Veličkovića. Veče proteklo je u osmesima i zagrljajima, sa mnogo emocija. Jednostavno, Partizan iz Fuenlabrade se nikada ne može zaboraviti. Takav je trag ekipa ostavila da se i u Španiji obeležila godišnjica sa specijalnim dresovima.

PROČITAJTE JOŠ:

ČUDO SA OBALE SREDOZEMNOG MORA Nema ih nigde u La Ligi, a u Ligi šampiona srušili velikane

KRUŠEVLJANI IZDALI SAOPŠTENJE Napredak podnosi tužbu protiv Poledice, evo i zbog čega…

3 Komentara

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.