Budimo u kontaktu

SRBIJA FUDBAL

PARTIZAN PREŽIVEO BAČKU TOPOLU Urošević golčinom iz “slobodnjaka” prekratio muke bledih crno-belih! (VIDEO)

Branko Sekulovic

Objavljeno

,

Strelac pobedonosnog gola za Partizan Urošević u duelu sa Cvetkovićem (Foto: FK Partizan)

Partizan je preživeo gostovanje u Bačkoj Topoli. I to u pravom smislu te reči. Gubili su crno-beli, pa preokrenuli, primili novi gol, ali je muke Partizana prekratio kapiten Slobodan Urošević golčinom iz slobodnog udarca u 86. minutu, pa je priličlno bledi, ali evidentno i umorni Partizan, ipak došao do trijumfa nad ekipom TSC-a – 2:3


BRAZIL 1 Kuiaba od 22.30 dočekuje Palmeiras, a kvota naše kladionice na pobedu gostiju je 1.98.


Meč je počeo šokantno po crno-bele, jer je TSC poveo već u 2. minutu! Organizovao je domaćin kontranapad, napao prostor između Saničanina i Vujačića, u šansi je bio Đakovac i taman kad se činilo da je velika prilika propala, odložio je loptu do Petra Rakova, a ovaj je smestio loptu iza leđa golmana Popovića – 1:0.

Očekivalo se da crno-beli odmah krenu napred kako bi što pre stigli do izjednačenja, ali delovalo je da ih je ovaj gol totalno poremetio. Dugo u Partizanovoj igri nije bilo nikakve ideje, a pojedini igrači delovali su tromo i umorno. sa druge strane TSC je nastojao da duplira prednost, pa su domaći fudbaleri u 14. minutu imali dobru priliku kada je Đakovac dugim pasom pronašao Jovanovića, koji je u poslednjem trenutku izblokiran. Mogao je i Luka Ilić u 23. minutu da duplira prednost.

Delovalo je da Petrićeva ideja sa trojicom štopera i nije bila najbolje rešenje, ali problem za Partrizan u prvih pola časa bio je to što ne da nije stvorio šansu, već nije uputio nijedan šut na gol, što se ne pamti u mečevima Superlige. Tek u 32. minutu kapiten Urošević je, slabijom desnom nogom, uputio nešto što bi se moglo nazvati udarcem, ali lopta je otišla daleko od gola. Prvu pravu akciju crno-beli su izveli u 37. minutu, kada je Natho proigrao Dijabatea, čiji je šut bio poprilično loš.

Ipak, bile su to naznake buđenja crno-belih koji u prvih pola sata, kao što smo rekli, nisu postojali na terenu. Mogao je Jovanović da kazni crno-bele u 39. minutu kada je Saničanin nekakom uspeo da interveniše, a kako TSC nije uspeo da stigne do drugog gola, usledilo je, mada realno ni iz čega, izjednačenje.

U 42. minutu tekla je akcija Partiozana po desnoj strani, Pantić je uposlio Rikarda Gomeša, koji je odložio lopto do Natha, a Izraelac je sa 16 metara, po zemlji, uputio precizan šut i lopta je završila u samom donjem uglu – 1:1. Prvi šut u okvir gola i mreža TSC-a se zatresla, pa se Partizan do kraja prvog poluvremena ipak vratio u život.

Drugo poluvreme počelo je prilikom Vujačića posle kornera koji je izveo Natho, ali je udarac glavom bio slab. Novu grešku Dijabatea u 50. minutu domaći umalo da iskoriste, jer su domaći odigrali kontru, ali je pas Luke Ilića ka Jovanoviću bio neprecizan. Inače, pas igra u prvom poluvremenu nije služila crno-bele pa su se oslanjali na individualne prodore. Jedan takav imao je Menig u 53. minutu ali je brzo izgubio loptu. Imali su domaći zatim novu kontru, Ratkov je centrirao, Cvetković uhvatio volej, ali je na svoju nesreću, a na sreću crno-belih pogodio Saničanina.

Pokušavali su posle toga i jedni i drugi, a opasniji su bili naleti domaćih fudbalera, a jednom je i Vujačić intervenisao u poslednjem trenutku. Do središnjice drugog poluvremena jedini šut, ali prilično slab, ka golu TSC-a uputio je Baždar u 64. minutu. Sve je nekako mirisalo na prvi deo igre, s tim što crno-beli sada nisu bili u minusu. Istina, ustali su domaći navijači u 67. minutu kada je Jiovanović bio u šansi, ali prethodno je bio ofsajd.

I onda, u 70. minutu – Partizan je poveo! Posle kornera za crno-bele Đakovac je loše reagovao, odbio je loptu pravo do Siniše Saničanina, a štoper crno-belih je bez razmišljanja raspalio po lopti i zakucao je u mrežu golmana Ilića – 1:2, za veliko slavlje crno-belih.

Rasplamsala se posle toga borba, TSC je krenuo ne bi li izjednačio, mada je u 76. minutu Rikardo imao odličnu šansu da rezultatski prelomi meč. Bilo je i malo panike u odbrani Partizana koja je ipak uspela da osujeti sve atake domaćih do 80. minuta, kada je Mirčevski pogodio za 2:2!

Bila je to zaista sjajna akcija domaćeg tima, Cvetković je centrirao po zemlji s desnog boka, uleteo je Mirčevski i bio brži od Saničanina, zahvatio loptu koja je uz samu stagtivu ušla u mrežu Popovića koji je bio nemoćan da spreči izjednačenje – 2:2.

Morao je Partizan ponovo u juriše, jer sve osim pobede već danas je moglo da znači i definitivni gubitak šampionske trke sa večitim rivalom. I onda, u 86. minutu, gol zbog kakvih se dolazi na stadione. Kapiten crno-belih Slobodan Urošević postigao je golčinu iz slobodnog udarca. Prebacio je živi zid i što bi se reklo skinuo paučinu za 2:3!

Taj gol kao da je definitivno ubio svaku ambiciju domaćih fudbalera, koji do kraja meča, plus četiri minuta nadoknade vremena, nisu stvorili priliku koja bi mirisala na novo izjednačenje,m pa je Partizan ipak upisao tri nova boda.

TSC – PARTIZAN 2:3 (1:1)

Strelac: 1:0 Ratkov u 2, 1:1 Natho u 42, 1:2 Saničanin u 70, 2:2 Mirčevski u 80, 2:3 Urošević u 86

Stadion: TSC Arena

Sudija: Aleksandar Živković

TSC: V. Ilić – Cvetković, Antonić, Stojković (od 77. Tomanović), Petrović – Stojić, Kuveljić (od 77. Milosavljević), Đakovac – Jovanović (od 70. Mirčevski), L. Ilić, Ratkov (od 70. Vukić)

PARTIZAN: Popović – Ilić (od 46. Baždar), Vujačić, Saničanin – Živković, Fejsa, Natho (od 88. Traore), Urošević – Pantić (od 46. Menig), Dijabate (od 90+4 Lutovac) – Rikardo (od 88. Pavlović)

 

SUPERLIGA SRBIJE, 18. kolo

Nedelja

Crvena zvezda – Mladost L. 2:0 (1:0)

(Katai 13, Ivanić 78 – ck. Milošević 51)

TSC Bačka Topola – Partizan 2:3 (1:1)

(Ratkov 2, Mirčevski 80 – Natho 42, Saničanin 70, Urošević 86)

Subota

Radnićki 1923 – Radnik 1:0 (1:0)

(Tomić 32)

Radnički Niš – Kolubara 1:1 (0:1)

(Petrov 54 – Vukušić 24)

Spartak Subotica – Vojvodina 1:1 (0:0)

(Srećković 50 – Čumić 74)

Petak

Mladost GAT – Voždovac 1:2 (0:1)

(Maksimović 61, ck. Milovanović 83 – Pantović 39, 85. penal)

Novi Pazar – Javor 3:1 (0:1)

(Majdevac 53, 86, Joksimović 56 – Pešukić 22. autogol)

Napredak – Čukarički 0:0

Standings provided by Sofascore
6 Komentara

6 Comments

  1. Jadran

    06.11.2022. at 21:45

    Zašto ovakav naslov.utakmica odlična puna tempa, dinamična,sa dosta golova, preokreta,i dobrih akcija i poteza,sa obe strane.TSC je odlična ekipa i ne razumem naslov,bledi Partizan,

  2. KOLEGAMA

    06.11.2022. at 22:09

    Sklanjalica ! Partizanovac Lazeta prodao svojima! Golman,TSC, IFET ĐAKOVAC I SUDIJA KOJI NIJE DODELIO CRVENI NATHU I UROŠEVIĆU KPJI SU GA PSOVALI I PLJUVALI U PRAVCU SUDIJE! SRAMOTA! TSC TREBA DA DAA OTKAZ TRENERU!

  3. Dejo 74

    06.11.2022. at 22:44

    A čist penal za tsc u prvom poluvremenu, ništa a

  4. OPASAN PRESEDAN

    07.11.2022. at 06:32

    Sudija podlegao pritiscima i DOSUDIO nepostojeće slobodnjak za ,NK PENALTIZAN i prećutao verbalna vređanja, pljuvanje Natha ka sudiji,unošenje u lice Uroševića i Vujačića. Sva trojica su psovali majku sudiji što se vidi i na snimku! SRAMOTNO! Zato je smenjen BJEKOVIĆ jer je tolerisao ovo! Marko Ovković u Mišu ne sme da dosudi 3 regularna penala za Zvezdu! Ovaj u Topoli sudi za Partizan iz straha!? SRAMOTA! Svi kao i prethodne god što ju za PARTIZAN!

  5. Pitanje

    07.11.2022. at 07:34

    Hoce li sad da se javi zdravko jokic I raka djurovic da prokomentarise ovu oruzanu pljacku ili se oni javljaju samo kada treba nesto da kazu u interesu partizana?

  6. Ok

    07.11.2022. at 10:09

    A gde je penal da se pomene max bet

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.