Budimo u kontaktu

LIGA KONFERENCIJE

PETRIĆ PRED SLOVAČKO Ako me pitate ko je favorit, reći ću da je to Partizan! Uradio bih isto što i Fejsa u Lazarevcu

Branko Sekulovic

Objavljeno

,

Trener Partizana Gordan Petrić na konferenciji za medije na stadionu Slovačkog (Foto: Printskrin)

Posle igračkog i rezultatskog buđenja na domaćoj sceni, pred Partizanom je obaveza na evropskom koloseku. Crno-beli u četvrtak od 18.45 u okviru 1. kola grupne faze Lige konferencija gostiju ekipi Slovačkog.


Na meču Ajaks – Rendžers, naša kladionica nudi kvotu 2.05 za igru 1&3+.


Uoči poslednjeg treninga pred meč na Gradskom stadionu u Uherskem Hradištu, trener Partizana Gordan Petrić održao je konferenciju za medije, na kojem su učešće uzeli uglavom oni lokalni. Izneo je strateg crno-belih svoja očekivanja, nade, ambicije u Evropi, ali se na kraju dotakao i jednog detalja iz utakmice sa Kolubarom.

Dolaze nam utakmice koje su malo jače, prvo je bila sa Zvezdom, sada počinju utakmice po Evropi. Meč u Češkoj je drugačiji nego sa Kolubarom. Ekipa Slovačkog mi liči na one iz engleskog Čempionšipa, ima dosta duela, dugačkih lopti. Verujem da ćemo odgovoriti na pravi način. Ako me pitate ko je favorit na papiru, reći ću da smo to mi, ali samo treba da to i potvrdimo na terenu – rekao je trener crno-belih, Gordan Petrić.

SLOVAČKO LIČI NA TIM IZ ČEMPIONŠIPA

Da li se osećate kao favoriti, zato što ste prošle godine izbacili Spartu?

Rekao sam da smo na papiru favoriti, jer dolazimo iz tog prvog šešira, ali treba da odgovorimo na njihovu igru. Ali da, jesmo, favoriti smo!

Kako ocenjujete ekipu Slovačko?

Rekao sam da su kao Čempionšip. Ne plašimo se, ali moramo da odgovorimo na te zahteve, jer smo drugačije igrali u sredu, drugačije u nedelju, sada će opet biti drugačija utakmica.

Da li mislite da ste favoriti i u grupi?

Mi smo da kažem nosioci, ali imamo dve izuzetno teške utakmice sa Kelnom i Nicom i verovatno su oba bolji rivali od nas, ali to ne mora ništa da znači. Koncentrisaćemo se na te mečeve, ali pokušaćemo da igramo proleće u Evropi. Ipak, Keln i Nica mogu da budu favoriti u našoj grupi.

Menig nije doputovao u Češku, koliko to problem može da bude?

Osetio je bol protiv Kolubare, mekan je bio teren, osetio je bol… Verujem da će biti spreman za Nicu. Videćemo posle treninga ko je sto posto spreman, taj će igrati i zameniti ga. Nebitno da li je neko odsutan, ima ko da ga zameni.

NICA I KELN SU FAVORITI U GRUPI

Da li je Slovačko potpuni autsajder ako ste vi favoriti u grupi?

Ne, rekao sam da su Keln i Nica favorit u našoj grupi, a Partizan favorit u meču sa Slovačkom – rekao je Gordan Petrić.

Kako više nije bilo pitanja, strateg crno-belih je zatražio još minut pažnje s namerom da objasni nešto što su pojedinci pokušali da predstave kao slučaj, a tiče se Ljubomira Fejse, kapitenske trake i meča u Lazarevcu.

Povela se priča o utakmici sa Kolubarom kada je Fejsa navodno odbio traku. Nije tačno, a i ja bih isto postupio kao i on! Potreba je da mlađi igrač bude kapiten, da oseti to. Fejsa je na kraju karijere, ja bih isto postupio. Ljuba je suvo zlato u svlačionici za igrače. I ja bih tako uradio i dao traku mlađem igraču, baš kao što je on uradio. Znači nije je odbio, nije je bacio i slično. To sam hteo da kažem da ne bude neke zabune – rekao je na kraju obraćanja medijima u Češkoj trener Partizana Gordan Petrić.

PROČITAJTE JOŠ:

PARTIZAN OSLABLJEN U ČEŠKOJ Bitan igrač crno-belih ostao u Beogradu

Čelsi pronašao zamenu za Tuhela, poznato i koliko će Nemac da zaradi posle otkaza

 

 

2 Komentara

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.