Budimo u kontaktu

REPREZENTACIJE

POBEDA Bravo “orlovi”! Srbija držala čas fudbala u Oslu i plasirala se u najjaču diviziju Lige nacija! (VIDEO)

Branko Sekulovic

Objavljeno

,

Slavlje u Oslu Pavlovića, Kostića i strelaca Mitrovića i Vlahovića (Foto: FSS)

Svaka čast “orlovi”! Reprezentacija Srbije pobedila je u odlučujućem meču selekciju Norveške u Oslu rezultatom 2:0 i na taj način je osvojila prvo mesto u svojoj grupi i plasirala se u A Ligu nacija! I ne samo to, golovi Dušana Vlahovića i Aleksandra Mitrovića doneli su “orlovima” baraž za Evropsko prvenstvo, kao i drugi šešir u kvalifikacijama za isto takmičenje!


Brazil: Na meču Santos – Atletiko-PR, naša kladionica nudi kvotu 3.55 za igru 1-1.


Malo je nedostajalo da meč počne šokantno za “orlove”. Čak šokantnije i od onog u Lisabonu. Haland je ušao u šansu već posle 20 sekundi meča. Imao je odličnu priliku, dobio je pravovremeno proigravanje Serlota, šutnuo je iz prve levom nogom, ali je Vanja Milinković Savić vrhunski intervenisao i spasio Srbiju! Opet je zapretio Haland u 10. minutu. Šutirao je iz daljine, ali je Pavlović postavio glavu i izbacio loptu u korner.

Srbija je, kako je meč odmicao, uspela da se konsoliduje, pa je usledio period igre u kojem je srpski tim diktirao tempo i imao nekoliko potencijalno opasnih napada, ali bez završnice. Opasna situacija bila je pred golom Norveške, jer Niland nije bio siguran kada je jedna lopta pala ispred njega, ali je od svega Srbija u toj situaciji dobila samo korner, ali je to bila potvrda sve bolje igre “orlova” u Oslu.

U 34. minutu Srbija je mogla do vođstva. Sjajnu šansu imao je Dušan Vlahović, najbolju za naš tim do tada! Šutirao je glavom iz izgledne situacije posle sjajnog centaršuta Tadića sa desne strane, međutim, Niland je ovde fenomenalno intervenisao i spasio Norvešku. Ipak, što nije učinio tada, Vlahović je uradio osam minjuta kasnije…

Ono što smo priželjkivali dogodilo se u 42. minutu – Srbija je povela u Oslu! Dušan Vlahović je zatresao mrežu posle vrhunske asistencije Filipa Kostića. Proigrao ga je Pavlović, a Kostić je probio po levoj strani, ubacio loptu pred gol gde je Vlahović zahvatio desnom nogom i zatresao mrežu Norveške. Nema sumnje da će Vlahoviću mnogo značiti ovaj gol posle svega što mu se izdešavalo u poslednje vreme.

Norvežani su u nastavak meča ušli izuzetno ofanzivno. Haland je pokušao u 47. minutu da glavom zatrese mrežu, ali je golman “orlova” Milinković – Savić bio siguran. A onda je ponovo eksplodirao deo tribina na koijem su bili srpski navijači…

Srbija je u 54. minutu duplirala prednost. Bila je to sjajna kontra “orlova” koju je počeo kapiten Dušan Tadić, proigrao je Ivana Ilića, a ovaj je loptu sjajno odložio do Aleksandra Mitrovića, a ovaj preciznim udarcem šalje loptu u mrežu i postiže svoj jubilarni 50. gol u dresu reprezentacije – 0:2!

Posle ovog gola domaći su morali da zaigraju još ofanzivnije, što je naravno bila dobra prilika da Srbija iz kontri još koji put ugrozi gol Nilanda. Norveška je tek iz sedmog kornera u 60. minutu uspela da koliko-toliko zapreti posle udarca iz ugla. Haland je pokušao, ali nije to bio težak zadatak za naše reprezentativce koji su brzo prešli u fazi napada, iznudili korner, ali potom prekid nisu pretočili u iskušenje za odbranu rivala.

Sve posle toga bilo je u znaku “orlova” koju su maltene držali čas fudbala u Oslu. Da je bilo samo malo više koncentracije u završnici napada, mogli su “orlovi” već do sredine drugog poluvremena da rezultatski stave tačku na ovu utakmicu. Ostao je žal za pokušajem Kostića u 72. minutu. Imali smo sjajnu šansu i u 74. minutu, kada je Radonjić centrirao a Mitrović šutirao glavom sa nekoliko metara. Golman Niland je više refleksno uspeo da levom rukom zaustavi taj udarac i spreči “orlove” da steknu tri gola prednosti.

U finišu meča imali su i Norvežani par situacija koje su mogle da završe golom, ali su što naša odbrana, što Vanja Milinković Savić u 90. minutu kada je u prilici bio Haland, otklanjali opasnost i meč mirno priveli kraju. Veliko i zasluženo slavlje Srbije u Oslu. Bravo “orlovi”!

NORVEŠKA – SRBIJA 0:2 (0:1)

Strelac: 0:1 Vlahović u 42, 0:2 Mitrović u 54,

Stadion: Uleval u Oslu

Sudija: Mateo Lahoz (Španija)

NORVEŠKA: Niland – Rajerson (od 57. Pedersen), Hanke-Olsen (od 79. Berg), Estigor, Meling (od 73. Bjerkan) – Edegor, Aursnes (od 57. Ajer), Berge – Eljunusi (od 57. Larsen), Haland, Serlot.

SRBIJA: Milinković Savić – Veljković, S. Mitrović, Pavlović (od 89. Babić) – Živković (od 72. Lazović), Lukić, I. Ilić, Tadić (od 90+3 Đuričić), Kostić (od 72. Radonjić) – Mitrović (od 90+3 Jović), Vlahović

 

GRUPA 4, 6. kolo

Utorak

Norveška – Srbija 0:2 (0:1)

(Vlahović 42, Mitrović 54)

Švedska – Slovenija 1:1 (1:1)

(Forsberg 42 – Šeško 28)

Standings provided by SofaScore

GRUPA 1, 6. kolo

Utorak

Irska – Jermenija 3:2 (1:0)

(Egan 18, Obafemi 52, Brejdi pen 90+1 – Dašjan 71, Spertsjan 73, Hambradžumjan ck 89, Dašjan ck 90)

Ukrajina – Škotska 0:0

Standings provided by SofaScore

GRUPA 2, 6. kolo

Utorak

Albanija – Island 1:1 (1:0)

(Lenjani 35 – Anderson 90+7, Gunarson ck 11)

Otkazano Rusija – Izrael

Standings provided by SofaScore

PROČITAJTE JOŠ:

KO RIBA U MREŽI Borjan može da skine sve, ali ovo NE! (VIDEO)

DA NIJE MALO RANO? Ostao bez kluba, nije našao novi, pa završio karijeru s 32 godine!

1 komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.