Budimo u kontaktu

SRBIJA FUDBAL

RADI NON STOP Borjan je u jednoj kategoriji drugi na svetu!

Bosko Zivancevic

Objavljeno

,

Foto: Starsport

Kapiten Crvene zvezde Milan Borjan je u minuloj godini gotovo neprestano bio na “radnom mestu”. Čuvar mreže šampiona Srbije je u 2022. odigrao 63 takmičarske utakmice i po tome je drugi na svetu. Više od Borjana odigrao je samo štoper Liverpula Virdžil van Dajk, a isti broj utakmica kao Zvezdin kapiten imaju još samo Bernardo Silva i Enco Fernandez.


Na meču Napoli – Juventus, naša kladionica nudi kvotu 5.20 za igru X-1.


Crvena zvezda je u prošloj sezoni odbranila duplu krunu i igrala osminu finala Lige Evrope, pa je tako 2021/22 bez premca najbolja u 21. veku za beogradski klub. Što se prolećnog dela sezone tiče, Milan Borjan je branio na svakom meču od 22. do poslednjeg, odnosno 37. kola Superlige Srbije. Pored toga, čuvao je mrežu i na tri utakmice Kupa Srbije, a kada dodamo i dvomeč sa Rendžersom u osmini finala drugog po jačini evropskog takmičenja, dolazimo do cifre od 21 meča u prolećnom delu prošle sezone.

U jesenjem delu ove sezone, Borjan je branio na 29 mečeva, odnosno 19 u domaćem šampionatu, šest u grupnoj fazi Lige Evrope i četiri u kvalifikacijama za najelitnije evropsko takmičenje. Dakle, najbolji golman Zvezde u 21. veku je u 2022. godini branio gol Crvene zvezde na 50 mečeva, a kada dodamo i utakmice za Kanadu, koju je Borjan posle 36 godina odveo na Mundijal, dolazimo do cifre od 63 meča u kalendarskoj godini.

2 Komentara

2 Comments

  1. Iz šljivika

    13.01.2023. at 19:53

    Nadam se da će od ove godine više da odmara.

  2. није него

    14.01.2023. at 17:26

    Нема лажи, нема преваре: Најлошији голман на минулој смотри светског фудбала… Додуше, о томе се у домаћој спортској штампи мудро ћути, је л’?!

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.