Budimo u kontaktu

LIGA KONFERENCIJE

RIKARDA IMA KO DA ZAMENI Stanojević izvodi Fejenordu na crtu najbolje što ima!

Branko Sekulovic

Objavljeno

,

Marko Milovanović i Kvinsi Mening predstavljaće udarnu iglu crno-belih (Foto: Starsport)

Svaka čast i Gentu, Sočiju, Sparti, Santa Klari… ali jasno je da su predfstojeći dueli sa Fejenordom najveći evropski izazovi crno-belih u ovoj sezoni. Ne samo zbog činjenice da se radi o osmini finala Lige konferencija, već i zbog renomea i rejtinga holandskog kluba, koji u svojim vitrinama ima i pehar namenjen šampionu Evrope.


Naša kladionica nudi kvotu 3.35 za pobedu Partizana nad Fejenordom.


O kvalitetu tima, ali i pojedinačnom kvalitetu igrača ekipe koja se u Holandiji bori za titulu prvaka, izlišno je pričati. A izuzetno ofanzivan stil koji neguju Fejenord jasno govori da će trener Stanojević i njegov stručni štab morati na malo specifičan način da spremi ovu utakmicu, jer crno-beli retko imaju priliku da igraju protiv takvog tima, čak i kada pričamo o evropskim odmeravanjima snaga. Uostalom, podatak da Fejenord na svakoj utakmici uputi između 15 i 20 udaraca na gol rivala, dovoljno govori o njihovom opredeljenju.

U domaćem šampionatu Partizan je ta ekipa koja je na svakoj jutakmici dominantna i koja uputi veliki broj šuteva na gol. Sada će naspram sebe imati baš takvog rivala. Moraće crno-beli da pruže i više nego što realno mogu, a ako je suditi čpo timu koji je Stanojević spremio za duel sa Fejenordom, jasno se nazire i napadačka orijentacija kod crno-belih, tako da će da se steknu svi preduslovi za jednu pravu fajtersku utakimicu, bez obzira na činjenicu da će Partizan da bude lišen pomoći svog golgetera Rikarda Gomeša.

Izvesno je da Stanojević neće eksperimentisati, već će poverenje ukazati proverenim snagama, uz tu jednu iznuđenu zamenu u špicu. Napad Partizana će da predvodi mladi Marko Milovanović, što je Stanojević i najavio na konferenciji za medije. Biće to druga evropska utakimica u kojoj će Partizanov vunderkind zaigrati od prvog minuta. Prva je bila protiv Anortozisa u Humskoj, kada je postigao i gol.

Dakle, na gol će Aleksandar Popović, tu nikakvih dilema nema. Po desnom boku će da dejstvuje Marko Živković, što nagoveštava tu ofanzivniju crtu u igri crno-belih. Uz to, Miljković se još nije oporavio od povrede. To znači da se iskusni Miletić vraća na klupu, pošto će štoperski tandem da čine Siniša Saničanin i Igor Vujačić. Levi bok rezervisan je za Slobodana Uroševića.

Tandem zadnjih veznih biće standardan – Saša Zdjelar i Miloš Jojić. Ispred njih će da dejstvuju kapiten Lazar Marković po desnom boku, kvinsi Menig po levom, a centrala je rezervisana za Bibrasa Natha. Napred već pomnenuti Marko Milovanović. Dakle, nikakvih iznenađenja tu neće da bude. Nadali su se u Humskoj da će Ljubomir Fejsa da bude spreman za dvomeč sa Fejenordom, ali je veliko pitanje kada će se iskusni vezista pojaviti na terenu. Marko jevtović je tek preležao grip, tako da ni on ne može da bude startna opcija.

Kadrovski prtoblemi su nešto što Partizan prati u ovoj sezoni i od njih, jednostavno, ne može da se pobegne. Ali, uspevao je trener Stanojević do sada da pronađe adekvatna rešenja, mada ovog puta i nije imao potrebe da previše razmišlja. Na megdan Holanđanima će svakako najstandardnija postava, sa izuzetkom Rikarda, koji odrađuje kaznu zbog isključenja u revanš meču sa Spartom. Mladost na golu i u špicu, a sve između iskustvo.

Prema tome, ukoliko u poslednjem trenutku Stanojević nešto ne promeni, a verovatnoća je izuzetno mala, projektovani tim Partizana za meč sa Fejenordom, u formaciji 4-2-3-1 izgledaće ovako: Popović – Miljković, Saničanin, Vujačić, Urošević – Zdjelar, Jojić – Marković, Natho, Menig – Milovanović.

PROČITAJTE JOŠ:

SKANDAL U MADRIDU Gazda PSŽ se drao na sudije i lupao u njihovoj svlačionici! Pretio ubistvom! Pozvana policija

PARTIZANOVAC UPOZORAVA “POLICAJCE” Pazite se Marakane, to niste videli u Škotskoj!

 

 

 

4 Komentara

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.