Budimo u kontaktu

LIGA EVROPE

SLAVLJE NEMACA U SEVILJI Kostić osvetio Zvezdu, posle penal-ruleta podigao pehar Lige Evrope! (VIDEO)

Branko Sekulovic

Objavljeno

,

Foto: Beta/AP

Ajntraht iz Frankfurta pobednik je Lige Evrope! Tim našeg reprezentativca Filipa Kostića pobedio je u Sevilji ekipu trendžersa posle boljeg izvođenja jedanaesteraca sa 5:4, a meč je posle 120 minuta završen rezultatom 1:1. Svih pet penala Nemci su realizovali, a ključni detalj bio je promašaj Remzija u četvrtoj seriji!


Kopa Libertadores: Na meču Palmeiras – Emelek, naša kladionica nudi kvotu 2.35 za igru ug 1P2+.


Prvo uzbuđenje viđeno je u 12. minutu kada je Kamada predriblao dvojicu igrača Rendžersa, ali iz dobre pozicije ipak nije juspeo da uputi udarac ka golu. Osam minuta kasnije Knauf je prošao odbranu Škota kao da ne postoji, došao je na 16 metara od gola, šutirao je, ali je Mekgregor odbranio i loptu poslao u korner.

Do kraja prvog poluvremena beležimo još šut Kostića u 30. minutu, da bi sedam minuta kasnije i Rendžers zapretio, ali se na odmor ipak otišlo sa početnim rezultatom, 0:0.

Ponovo su Nemci silovito krenuli i u drugom poluvremenu, ali ovog puta prvu šansu su imali “policajci”. U 54. minutu napali su po desnoj strani preko Tavernijea, lopta je došla na drugu stranu, do Kenta koji je šutirao pored gola.

I onda, u 57. minutu, rendžers je poveo. Veliki kiks je napravila odbrana Frankfurta, lopta je stigla do Ariba, koji je ni kriv ni dužan izašao pred Trapa i mirno ga savladao za veliko slavlje svih navijača Rendžersa na stadionu u Španiji, ali i onih koji su ostali ispred stadiona, odnosno u fan zoni kod Olimpijskog stadiona u Sevilji.

Mogao je Ajntraht do izjednačenja u 67. minutu, ali što nisu uradili tada, jesu dva minuta kasnije. Reprezentativac Srbije Kostić uputio je prizemni centaršut sa leve strane, a pred golom Rendžersa najprisebniji je bio Bore, pa je sada slavio onaj deo stadiona koji su ispunile pristalice nemačkog kluba.

Do kraja, bilo je par uzbuđenja, ali ne i onih pravih prilika, pa je meč ušao u produžetke, gde prvo uzbuđenje beležimo u 93. minutu kada je Arfild sa 20 metara šutirao daleko pored gola. Dva minuta kasnije ponovo je Bore bio u prilici da postigne i drugi gol za Ajntraht, ali nije imao snage u završnici. Mogao je i Knauf u 100. minutu mnogo bolje da odreaguje, ali je njegov šut završio daleko od mreže “policajaca”.

Drugi produžetak počeo je udarcem Barišića u 107. minutu. Snažan šut, ali pravo u golmana nemačkog tima. Ajntraht je u 112. minutu tražio jedanaesterac, ali sudija je samo odmahnuo rukom, a poslednju šansu i to sjajnu nije iskoristio Kent u 118. minutu, kada je sa samo pet-šest metara pogodio golmana Ajntrahta, pa su pobednika Lige Evrope odlučivali penali.

U prve tri serije izvođači su bili precizni, Tavernije, Dejvis i Arfild za Rendžers, a Lenc, Hrustić i Kamada za Ajntraht, da bi četvrtu seriju promašajem za Rendžers otvorio Remzi, a Kostić zatim doneo prednost Ajntrahtu – 4:3. Ruf je na početku pete serije doneo izjednačenje Rendžersu, ali je zatim precizan sa bele tačke bio Bore, strelac i u regularnom toku meča, pa je slavlje Nemaca u Sevilji moglo da počne!

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.