Budimo u kontaktu

Ostali sportovi

SP U VATERPOLU Italija šokirala Mađare i sa Grčkom igra za finale! Drugi polufinalni par Španija – Hrvatska

Branko Sekulovic

Objavljeno

,

Zoltan Burian i Vićenco Dolče vodili su veliku borbu u duelu Mađarska - Italija (Foto: Beta/AP)

Poznati su parovi polufinala Svetskog prvenstva u vaterpolu. Za plasman u veliko finale boriće se Hrvatska – Španija, odnosno Grčka – Italija. To je epilog četvrtfinalnih mečeva, u kojima su najpre gerci slavili protiv selekcije SAD, a zatim je Srbija poražena od Hrvatske.


KVALIFIKACIJE ZA SP Letonija u četvrtak od 18.30 dočekuje Srbiju a kvota naše kladionice na pobedu srpskih košarkaša je 1.40.


Vaterplisti Italije šokirali su domaćina Mađarsku i savladali je u četvrfinalu Svetskog prvenstva u Budimpešti rezultatom 11:10. Mađari su dobili prvu četvrtinu sa 3:2, ali potom Italijani preuzimaju kontrolu.

Dobijaju drugu i treću četvrtinu i u jednom momentu stiču maksimalnih +3 za 10:7. Mađari su uspeli da smanje, ali više od prilaska na gol zaostatka nisu mogli, i Italija je pomalo i iznenađujuće u polufinalu.

Italija će se u polufinalu sastati sa Grčkom koja je u prvom meču dana bila bolja od SAD. Domaćin Mađarska će morati u borbu za plasman od 5 do 8 mesta gde će se sastati sa Amerikancima.

Najviše drame bilo je u meču između Španije i Crne Gore. Vaterpolisti Španije slavili su u Budimpešti rezultatom 7:6 (2:1, 3:2, 1:2, 1:1). Dvostruki strelac kod Španije bio je Blai Maljarah, dok su se po jednom u listu strelaca upisali Alberto Munaris, Alvaro Grandos, Martin Famera, Serhi Kabanjas i Rožer Tahul. Dva gola za Crnu Goru postigao je Bogdan Đurđić, dok su po jedan pogodak postigli Kanstantins Averka, Vlado Popadić, Dušan Banićević i Dušan Matkov

Crna Gora je pružila žestok otpor Španiji, koja je jedan od najvećih favorit za zlato i bila je na pragu peteraca. Nakon što su se odbranile sa igračem manje, “ajkule” su na pedesetak sekundi pre kraja krenule u napad pri vođstvu rivala 7:6, a odgovornost je preuzeo Bogdan Đurđić. Šutirao je u samom finišu, golman Agire je već bio savladan ali se isprečila prečka.

Rezultati četvrtfinala:

Grčka – SAD 16:11

Srbija – Hrvatska 12:14

Španija -. Crna Gora 7:6

Mađarska – Italija 10:11

PROČITAJTE JOŠ:

ČUDNE VESTI IZ ITALIJE Sapunica se nastavlja, Jović ipak ne ide u Fjorentinu! Karlo rekao NE!

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.