Budimo u kontaktu

ŠPANIJA

ŠPANCI PRESAVILI TABAK La Liga tužila Juventus dan posle ostavke uprave! Evo šta traže od UEFA…

Branko Sekulovic

Objavljeno

,

Čelnici Juventusa podneli su ostavke dan pre tužbe od strane La Lige (Foto: FK Juventus)

Španska Primera, odnosno La Liga kako sada glasi zvaničan naziv najjačeg fudbalskog ranga ove zemlje, podnela je na adresu UEFA novu tužbu protiv Juventusa. U aprilu 2022. prvi put su tužili italijanski klub, kada je prijavljeno kršenja finansijskog fer-pleja, a sada su to ponovo učinili.


U sredu od 16 igraju Australija – Danska, a u kladionici MaxBet je kvota na pobedu Danske 1.53.


Zahtevaju Španci da se hitno primene sankcije na klub iz Torina, a pored njih prijavili u i Mančester siti, kao i Pari Sen Žermen. Novinar američkog “CBS” Ben Džejkobs otkriva da bi zbog toga Juventus mogao da bude izbačen iz Evrope ove sezone, ili isključen iz Lige šampiona, ako je izbori, za narednu sezonu, jer to žele čelnici Primere. Sve ovo događa se posle ostavki Andree Anjelija i Pavela Nedveda.

Konkretno, u žalbi se navodi da je “Juventus prijavio transfere iznad fer vrednost kao i niže troškove zaposlenih od stvarnih, što dovodi do kršenja zahteva UEFA za potpunu rentabilnost. Juventus je navodno sakrio i plate igrača, što takođe ima za cilj da dovede u zabludu UEFA za finansijski fer-plej.”

Evropska “Kuća fudbala” je do sada ostajala nema na tužbe ove lige, a zanimljivo je da nema žalbi na španske klubove iako se Barselona nalazi u velikim finansijskim problemima, a nije malo kupovala ove sezone.

Torinski klub je u Ligi šampiona zauzeo treće mesto u grupi H, a ispred njih našli su se Benfika i PSŽ što ih je automatski odvelo u Ligu Evrope. Žreb ih je u nokaut fazi poslao na francuski Nant i očekuje se da Juventus predvođen srpskim igračima Dušanom Vlahovićem i Filipom Kostićem prođe dalje u ovom takmičenju.

PROČITAJTE JOŠ:

PRIZNANJE Srpski reprezentativac u idealnom timu drugog kola Mundijala (FOTO)

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.