Budimo u kontaktu

OSTALE LIGE FUDBAL

SPEKTAKL U RIJADU Mesi pogodio i slavio, Ronaldu dva gola za utehu! (VIDEO)

Branko Sekulovic

Objavljeno

,

Kristijano Ronaldo i Lionel Mesi (Foto: Beta/AP)

Fudbaleri PSŽ – a savladali su Rijad Stars sa 5:4 u u prijateljskom meču odigranom u Rijadu u Saudisjkoj Arabiji. Domaći tim bio je sačinjen od fudbalera Al Hilala i Al Nasra, pa je tako ovo bio možda i poslednji duel u kojem su snage odmerili Lionel Mesi i Kristijano Ronaldo. Kao i u dosadašnjem delu bogatih karijera, ponovo je u zajedničkom duelu viđen spektakl.


EVROLIGA: Kvota na pobedu Partizana u Valensiji protiv istoimene ekipe je 2.00. Utakmica počinje u 20.45.


Ronaldu i Mesiju je ovo bio 38. međusobni duel, prvi nakon što je Juventus u grupnoj fazi Lige šampiona 2020. pobedio Barselonu. Od kada je Argentinac prešao u PSŽ, a Ronaldo se vratio u Mančester Junajted, nisu se sastajali. Od starta meča viđen je dobar i otvoren fudbal na obe strane. Kako odbrane nisu bile u prvom planu u oba tima, nizale su se šanse za gol. Uz to ovacije sa tribina na početku meča pratile su svaki Mesijev kontakt sa loptom.

Kristijano Ronaldo je, dakle, konačno debitovao u Saudijskoj Arabiji. Portugalac je bio starter u timu koji je kombinacija dva najbolja tima iz ove zemlje, Al Nasr i Al Hilal, a u prijateljskoj utakmici igra protiv Pari Sen Žermena. I već na startu meča koji se igra u Rijadu šok. Lionel Mesi je već u 3. minutu postigao gol za 0:1.

Na odgovor Ronalda se čekalo 30-tak minuta. U 34. minutu Portugalac je iskoristio penal, posle prekršaja Kejlora Navasa i doneo izjednačenje – 1:1. PSŽ je ponovo poveo golom Markinjoša u 43. minutu. Zatim se Nejmar se prpisno obrukao, promašio je penal, tako što je mlako šutirao i bukvalno dodao loptu protivničkom golmanu.

To je kaznio Kristijano Ronaldo koji je u nadoknadi prvog poluvremena postigao izjednačujući gol nakon odbitka za 2:2.

Goleada se nastavila i u drugih 45 minuta. U 53. minutu Mbape se oslobodio svojih čuvara, sa leve strane poslao loptu u peterac gde je Ramos bio najspretniji i doneo svom timu novo vođstvo 2:3. Ali svega četiri minuta kasnije Jang Hjun So donosi novo izjednačenje domaćem timu golom posle kornera.

Nastavili su da se nižu golovi u Rijadu. Posle dosuđenog penala u 60. minutu, precizan je Embape i Parižani stižu do nove prednosti – 3:4.

A u 61. minutu, spektakl je prestao da bude to što jeste, jer su teren napustili i Ronaldo i Mesi. Po izlasku najvećih zvezda sa terena ritam utakmice je potpuno opao. Igra se opušteno, uglavnom na sredini terena i bez mnogo prilika.

Do kraja meča, u 77 minutu Ekitike daje novi gol za PSŽ, kojem nije smetalo što je dobar deo meča igrao sa igračem manje, a odgovorio je Anderson Taliska u 94. minutu za konačnih 5:4.

PROČITAJTE JOŠ:

DIRLJIVE SCENE U KUPU ITALIJE Lacio i Bolonja u čast Siniše Mihajlovića! (FOTO)

NOVA DESTINACIJA Napustio Radnički i otišao u Uzbekistan

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.