Budimo u kontaktu

FIFA

SPEKTAKULARTNO FINALE U MAROKU Real Madrid je klupski vladar planete!

Branko Sekulovic

Objavljeno

,

Tim Real Madrida pred početak finala sa Al Hilalom (Foto: FK Real Madrid)

I desetu godinu zaredom planetarna kruna ostaje u Evropi! Fudbaleri Real Madrida pobedili su u finalu FIFA Svetskog prvenstva za klubove ekipu Al Hilala iz Saudijske Arabije sa 5:3! Na taj način, Madriđani su stigli do ukupno osme titule klupskog šampiona sveta, a pete otkako se takmičenje održava u ovom formatu.


LIGA 1 Nant u nedelju dočekuje Lorijen, a naša kladionica nudi kvotu 2.00 na trijumf domaćina.


Vinisius Žunior je već u 13. minutu doveo svoj tim u prednost, da bi Valverde pet minuta kasnije duplirao prednost Reala. Al Hilal nije želeo da se preda, pa je svim silama pokušao da se vrati u utakmicu i u 26. minutu Marega je uspeo da smanji rezultatski zaostatak – 2:1.

Vinisijus Žunior postiže prvi gol za Real u meču sa Al Hilalom (Foto: Beta/AP)

Do kraja prvog dela igre, promene rezultata nije bilo, pa je španski velikan na početku drugog dela igre ubacio u petu brzinu, i lako postigao dva nova pogotka. Prvo je Benzema u 54. minutu pogodio, a onda četiri minuta kasnije svoj drugi gol na meču postigao je Valverde.

Vieto je u 63. minutu smanjio na 4:2, da bi peti gol za Real u 69. minutu postigao Vinisius Žunior. Krajnji rezltat postavio je je Vieto u 79. minutu.

Fudbaleri brazilskog Flamenga osvojili su treće mesto na Svetskom prvenstvu za klubove. Ekipa iz Rio de Žaneira pobedila je posle preokreta tim egipatskog Al Ahlija sa 4:2. Flamengo je poveo, ekipa iz Kaira je prekrenula na 2:1 i imala prilike čak da stekne veću prednost (promašila penal), ali je onda u 69. minutu ostala sa igračem manje što su Brazilci iskoristi i do kraja meča postigli još tri gola.

FINALE

Real Madrid – Al Hilal 5:3 (2:1)

(Vinisijus Žunior 13, 70, Valverde 18, 58, Benzema 54 – Marega 26, Vieto 63, 79)

ZA TREĆE MESTO

Al Ahli – Flamengo 2:4 (2:1)

(Abdelkader 38, 60, Abdulfatah ck 68 – Barbosa 11, 85, Pedro 77, 90+1)

PROČITAJTE JOŠ:

PETRIĆ POSLE DEBAKLA Ja sam jedini krivac! Obrukali smo se! (VIDEO)

KAKAV PLES MLADOSTI GAT Istorijski debakl Partizana, koji je zaleđen na minus 11! (VIDEO)

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.