Budimo u kontaktu

NAŠI TENISERI

SRBIN DOBIO MARATON Krajinović posle preokreta do 2. kola i duela sa Kirjosom!

Branko Sekulovic

Objavljeno

,

Filiop Krajinović preskočio prvu prepreku na Vimbldonu (Foto: Beta/AP)

Srpski teniser Filip Krajinović izborio je plasman u drugo kolo Vimbldona. On je savladao češkog predstavnika Jiržija Lehičaka rezultatom 3:2, po setovima 5:7, 6:4, 6:7, 7:6, 6:4.


Kopa Libertadores: Na meču Emelek – Atletiko-MG, naša kladionica nudi kvotu 4.85 za igru X-2.


Posle lavovske borbe, 12. gem prvog seta bio je koban za našeg predstavnika koji je u svim statističkim parametrima do tog dela bio bolji od rivala. Ipak kada je bilo najpotrebnije izgubio je koncentraciju na svom servisu i prepustio prvi set protivniku.

Ni uvertira drugog nije prošla bolje, pa je izgubio servis već na početku, ali onda… Pokazao je Srbin drugačije lice i vezao dva brejka, kojima se rezultatski vratio u prvo kolo najprestižnijeg grend slema u godini.

U trećem setu načionio je Krajinović čak 13 neiznuđenih grešaka, a njegov rival odservirao je pet as udaraca, i tek nakon velike borbe u taj-brejku Filip je prepustio set raspoloženom Čehu.

Jiri Lehečka nastavio je da šalje razorne servise i iskoristio jedinu brejk šansu koja mu se ukazala u nastavku. Servirao je za veliki trijumf i iznenađenje protiv favorizovanog Srbina, ali se uplašio velike pobede i Krajinović je preživeo. Usledio je taj-brejk u kojem je Krajinović slavio sa 7:5, pa je meč  otišao u peti, odlučujući set.

Došao je Krajinović da dođe do brejka u petom gemu petog seta, ali je u sledećem rival uzvratio istom merom, a zatim je dobio svoj servis i poveo sa 3:4. Krajinović se suočio na svoj servis sa brejk loptama rivala, ali uspeo je da se izvuče, izjednači na 4:4, a zatim u devetom gemu napravi, ispostavilo se, odlučujući brejk, povede sa 5:4, a zatim na svoj servis stigne do trijmumfa od 3:2 u setovima i plasmana u 2. kolo Vimbldona.

U 2. kolu srpski as će odmeriti snage sa kontroverznim Australijancem Nikom Kirjosom.

PROČITAJTE JOŠ:

SELEKTORI ODLIKOVANI NA VIDOVDAN Piksiju orden Karađorđeve zvezde drugog stepena! Laureat i Svetislav Pešić

POBEDA PARTIZANA U SLOVENIJI “Valjak” samleo Slovake, Andrade pokazao da će biti pravo pojačanje (VIDEO)

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.