Budimo u kontaktu

ŠPANIJA

SUPERKUP ŠPANIJE Barselona demolirala Real i podigla pehar u Rijadu! (VIDEO)

Branko Sekulovic

Objavljeno

,

Fudbaleri Barselone sa peharom Superkupa Španije (Foto: FK Barselona)

Fudbaleri Barselone deklasirali su Real Madrid u finalu Superkupa Španije – 3:1 (2:0) i došli do prvog trofeja u sezoni, kojeg su digli u prestonici Saudijske Arabije, Rijadu.


NBA: Od 2 sata iza ponoći igraju Denver – Orlando, a u kladionici MaxBet je kvota na igru H1 1.90.


Posle dramatičnih polufinalnih duela koje su na penale prošli i jedni i drugi, u finalu, pred rekordnim brojem navijača (68.000) na “Kralj Al Fahd” stadionu,nije bilo nikakve neizvesnosti – Ćavijev tim je bio fantastičan!

Strelci za Katalonce bili su Gavi u 33. minutu, Levandovski u 45. i Pedri u 69. minutu. Čast Madriđana spasao je Karim Benzema u samoj završnici utakmice.

Već nakon prvog poluvremena bilo je potpuno jasno ko će slaviti. Barsa je i u Primeri trenutno bolja od večitog rivala, pa je ovaj trijumf  još jedan važan trenutak u šampionskoj trci. Kataloncima je ovo bio 14. trofej u Superkupu Španije, i prvi uopšte još od 2018. godine!

Da Ćavi radi izvanredan posao, potvrda je i ova utakmica u kojoj je njegov tim igrao protiv Reala kao da pred sobom ima običan tim iz Primere, a ne najveći klub u istoriji fudbala. Sve konce igre držali su Katalonci, iz takve igre se, prirodno, izrodilo i vođstvo koje je negde na isteku pola sata igre doneo Gavi – nakon velikog kiksa odbrane Madriđana. Katalonci su osvojili loptu, brzopotezno napravili poziciju, Levandovski je dobio loptu pred kaznenim prostorom, servirao savršen pas za Gavija, a ovaj, rutinski, matirao Kurtou.

Desetak minuta kasnije bilo je 2:0. Gavi se revanširao Levandovskom, u toj situaciji Španac je doneo prevagu dodavanjem za Poljaka, kome je takva asistencija bila sve što mu je bilo potrebno. Usledila je jednostavna završnica i velika radost sjajnog golgetera.

Trener Reala Anćeloti ni u poluvremenu nije uspeo da rzamrda svoje igrače. U nastavku dominacija Barselone, koja je krunisana još jednim pogotkom. Strelac je bio Pedri, a ništa ni ovog puta nije moglo da prođe bez Levandovskog. Po istom receptu kao kod prvog gola, presing Barse je dao rezultata. Real je izgubio loptu na svojoj polovini, Poljak je osvojio posed i pravovremeno uposlio Gavija, ovaj sa krila ubacio do Pedrija – i Kurtoa je treći put kapitulirao!

PROČITAJTE JOŠ:

SKANDAL U LONDONU Navijač šutnuo golmana Arsenala! (VIDEO)

IVANOVIĆ ZADOVOLJAN I ZAGONETAN Sve je bilo kako treba, a videćemo kako će Kampaco…

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.