Budimo u kontaktu

Ostali sportovi

SUSPENZIJA ZBOG DUGOVA Dvostruki prvak Evrope izbačen iz Lige šampiona!

Branko Sekulovic

Objavljeno

,

Rukometaši Vardara pre tri godine osvojili su drugu titulu prvaka Evrope (Foto: Beta/AP)

Evropska rukometna federacija (EHF) potvrdila je odluku da skopski Vardar izbaci iz predstojeće Lige šampiona zbog dugova, ali prvi čovek kluba to negira.


EVROPSKO PRVENSTVO U19: Reprezentacija Srbije će od 20 časova da odmeri snage sa Engleskom, a kvota na pobedu “orlića” u MaxBet kladionici je 6.00.


Prema pisanju portala “Sportski.mk”, EHF nije dao dozvolu Vardaru za učešće u elitnom evropskom takmičenju uz obrazloženje da već dve godine pokušavaju da reše problem neisplaćenih plata bivšim rukometašima.

Vardar je imao komunikaciju sa EHF kako bi raščistio dugove. Nažalost, klub nije poštovao termine i odlagao je obaveze. Dugovi su delimično isplaćeni, ali je bilo pokušaja da se preostala plaćanja odlože za sledeću sezonu. Izvršni komitet je odlučio da Vardar nije poštovao dogovor i da zato ne ispunjava kriterijume za učešće u evropskim kupovima sledeće sezone – navodi se u saopštenju EHF.

Prvi čovek Vadara Mihajlo Mihajlovski, koji se nalazi u Kelnu, izjavio je da odluku o suspenziji makedonskog i dvostrukog evropskog prvaka iz Lige šampiona EHF nije objavio zvanično i istakao da pokušava da reši taj problem.

On je za makedonski portal “Sloboden pečat” rekao da ta odluka trenutno nije pravosnažna i da skopski klub pravdu može da potraži na sudu.

U pitanju su dugovi koje crveno-crni imaju ka nekim bivšim rukometašima, odnosno dugovi koje je ostavio bivši vlasnik Sergej Samsonenko – rekao je Mihajlovski.

Vardar je 2017. i 2019. godine bio prvak Evrope.

PROČITAJTE JOŠ:

BOMBA IZ ŠKOTSKE Partizan bacio oko na vezistu Seltika!

Barselona se ponovo interesuje za Kalinića!

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.