Budimo u kontaktu

SRBIJA KOŠARKA

KUP RADIVOJ KORAĆ Košarkaška groznica u Nišu! “Muzej” u centru grada – ovako je sve počelo (FOTO+VIDEO)

Djordje Miljanic

Objavljeno

,

"Žućkova levica" izložena na Trgu kralja Milana u Nišu (Foto: MaxBet sport)

Za oko dva sata će da počne novo izdanje nacionalnog kupa, a otvoriće ga Partizan i Spartak koji će da odigraju prvu utakmicu četvrtfinala. Branilac titule je Crvena zvezda.


KUP RADIVOJ KORAĆ: Kvota kladionice MaxBet na igru H31 za utakmicu Partizan – Spartak je 2.10. Početak meča je zakazan za 18.00.


Kao što mnogi znaju, ovogodišnji Kup Radivoj Korać će da bude održan u Nišu, u čuvenoj dvorani “Čair”. S obzirom na to da se radi o slavnom takmičenju sa ogromnom tradicijom, nije čudno što u gradu vlada svečarska atmosfera.

Ovo potvrđuje i događaj u samom centru, na Trgu kralja Milana, gde je postavljen svojevrsni muzej sa izuzetno vrednim košarkaškim eksponatima. Razlog za ovo je obeležavanje jednog veka košarke u Srbiji, što je svakako veoma važan jubilej. U vezi sa time, na izložbi mogu da se vide i detalji iz istorije “igre pod obručima” u našoj zemlji, od samih početaka, do danas.

Tako su prolaznici u prilici da vide i da se fotografišu sa raznim trofejima, uključujući i samu “Žućkovu levicu”, za koju će odabranih osam klubova da se bori ove nedelje. Pored nje, tu je i pehar iz Bormija, kao i onaj iz Indijanapolisa gde je SR Jugoslavija 2002. postala prvak sveta.

Pored ovih vrednih predmeta, postavljeni su i razni dresovi, lopte, kao i galerije fotografija. Sve ovo je propraćeno adekvatnom muzikom, što doprinosi čitavoj atmosferi na čuvenom trgu.

Pogledajte kako je sve izgledalo:

PROČITAJTE JOŠ:

PRIZNANJE Kalinić kandidat za najboljeg defanzivca Evrolige

“SVEMIRSKI BROD” Ovako će da izgleda najlepši stadion u Srbiji! Košta 70 miliona evra i biće najveći van Beograda (VIDEO)

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.