Budimo u kontaktu

UEFA

UEFA SE PREDOMISLILA Ništa od nove promene vezane za Prvenstvo Evrope, a evo šta je razlog

Branko Sekulovic

Objavljeno

,

Predsednik UEFA Aleksandar Čeferin (Foto: Beta/AP)

UEFA je planirala da na Evropskom prvenstvu 2028. godine igraju 32 reprezentacije. To se na kraju ipak neće dogoditi. Prema pisanju britanskog “Dejli mejla” od te ideje u Nionu su odustali zbog TV prava i činjenice da bi se tako izgubilo dosta na samoj draži takmičenja.


Na meču Poljska – Holandija, naša kladionica nudi kvotu 2.70 za igru ug 1P2+.


U tom slučaju bi 32 od 55 zemalja bile deo šampionata, a to bi dodatno uticalo na poentu samih kvalifikacija, pošto bi se manje-više sve jače selekcije plasirale na šampionat. Posle serije razgovora došlo je do promene mišljenja. Prvo proširenje već je napravljeno, sa 16 na 24 tima, a dodavanje još osam se, bar za sada, neće desiti.

UEFA je pričala sa brodkasterima širom Evrope i svi su im rekli da bi kvalifikacije izgubile smisao. Ako 32 tima idu dalje, onda bi praktično svaka grupa bila unapred rešena, ne bi bilo toliko uzbudljivih mečeva. UEFA je predložila i ideju eliminacionih mečeva, ali ni to nije naišlo na odobrenje. Konačna odluka biće doneta na Izvršnom odboru UEFA u novembru – navodi se u tekstu.

Još uvek nije poznat domaćin takmičenja 2028. godine, ali je Velika Britanija jedan od najozbiljnjih kandidata. S obzirom na to da je plan Britanaca da se mečevi igraju u raznim državama, ideja je da domaćini budu stadioni u Kardifu, Belfastu, Glazgovu, kao i dva stadiona u Irskoj, Vembli bi sigurno bio jedan od domaćina, što znači da bi ostala još samo četiri stadiona u konkurenciji za mečeve.

PROČITAJTE JOŠ:

PONOVO STRAŠNA VEST IZ NEMAČKE Još jedan fudbaler oboleo od raka testisa

RADNO TOKOM PAUZE Fudbaleri Čukaričkog vredno treniraju na Zlatiboru (FOTO)

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.