Budimo u kontaktu

NAŠI TENISERI

US OPEN Pobeda Kecmanovića, Đere “ispustio” Rubljova posle maratona i drame u petom setu! Lajović predao meč

Branko Sekulovic

Objavljeno

,

Momim Kecmanović se plasirao u 2. kolo US Opena (Foto: Beta/AP)

Srpski teniser Miomir Kecmanović plasirao se u drugo kolo Otvorenog prvenstva SAD u Njujorku, pošto je pobedio Amerikanca Lernera Tijena sa 3:1 (3:6, 6:1, 6:3, 6:3). Drugi srpski predstavnik, Laslo Đere, poražen je posle maratona u pet setova od 11. igrača sveta i devetog nosioca, Rusa Andreja Rubljova sa 2:3 (6:7, 3:6, 6:3, 6:4, 4:6)


SUPERLIGA SRBIJE: Sve kvote kladionice MaxBet za derbi Partizan – Crvena zvezda pogledajte OVDE.


Kecmanović je izgubio prvi set protiv igrača koji je trenutno 1042. na ATP listi, ali je preokrenuo rezultat i slavio posle dva sata i 26 minuta igre. Tijen je u prvom setu dva puta oduzeo servis Kecmanoviću pa je taj deo igre dobio sa 6:3, ali je nakon toga srpski teniser u drugom setu protivniku prepustio samo jedan gem.

Odlučujući brejk u trećem setu, koji mu je doneo preokret, Kecmanović je napravio u osmog gemu, dok je u četvrtom dva puta oduzeo servis rivalu. Kecmanović će u drugom kolu igrati protiv Francuza Rišara Gaskea.

Laslo Đere je loše počeo meč protiv 11. igrača sveta, ruskog tenisera Andreja Rubljova. Izgubio je Srbin prva dva seta, ali onda je usledila najava totalnog preokreta. Sjajno je đere odigrao treći i četvrti set i izjednačio na 2:2.

U odlučujućem 5. setu, Rubljov stiže do brejka i vođstva od 4:2, ali je Đere odmah uzvratio ribrejkom, a zatim na svoj servis izjednačio na 4:4. Zatim je srpski teniser propustio veliku šansu, na servis Rusa imao je 30:0, ali je Rubljov nanizao četiri poena, dobio ovaj gem, a zatim u 10. gemu, posle velike borbe oduzeo Đereu servis i samim tim pobedio i plasirao se u 2. kolo US Opena.

Dušan Lajović predao je meč američkom teniseru Jensonu Broksbiju, u trećem setu. Amerikanac je lako dobio prva dva seta sa 6:2 i 6:0, a Lajović je u drugom setu dva puta tražio medicinski tajm aut. Pri rezultatu 3:0 za Broksbija u trećem setu Srbin se i treći put obratio za pomoć, a zatim predao meč.

PROČITAJTE JOŠ:

NA MESTU USPEHA Lalatović ponovo u Novom Sadu

US OPEN Iga gazi u Njujorku

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.