Budimo u kontaktu

NAŠI TENISERI

KRALJ Nole pobedio Tima za osmu krunu u Melburnu i opet postao broj 1!

Dejan Prlina

Objavljeno

,

Novak Đoković (Foto: Beta/AP)

Izdigao se iz ponora i popeo se na vrh. Tako rade samo šampioni! Nole je gubio od Tima sa 2:1 u setovima, ali je stavio i Austrijnca u džep Tima i jednim udarcem ostvario dva cilja – osvojio osmi Australijan open i vratio se na mesto broj 1 svetskog tenisa. Mesto koje po svemu zaslužuje. Na kraju je bilo 32 (6:4, 4:6, 2:6, 6:3, 6:4). Ovo je njegova 17. grend slem titula!


PREMIJER LIGA: Kvota naše kladionice na duplu šansu 1X na meču Totenhem – Mančester siti je 2.45.


Da će da bude lako – znalo se da neće. Do sada su Novak i Dominik igrali 10 puta i naš igrač je slavio u šest duela. Ovo je sedmi I te kako sladak trijumf! Nijr uspeo Tim da postane drugi Austrijanac u istoriji koji je osvojio gren slem, posle Tomasa Mustera, koji je 1995. bio najbolji na Rolan Garosu. Preko Noleta, jednostavno, ne može! Ovo je mesto gde Novak ne gubi. U Australiji ima impozantan učinak u finalima – osam pobeda u osam mečeva.

Nije Novak navikao da gubi, ali Tim je uspeo da preokrene tok meča posle prvog seta. Novaku je stao servis, nije izgledalo dobro. Kad je napravio brejk u osmom gemu četvrtog seta, postao je nezaustavljiv. To je demonstrirao u trećem gemu petog seta kada ponovo oduzima servis rivalu. Austrijnacu više nije bilo spasa!

PETI SET

6:4 KRAJ!!!! Novak je nekruisani kralj Melburna! Imao je dve meč lopte, iskoristio prvu… Bravo, majstore!!!

5:4 Kao da se Novak čuvao za svoj servis gem… Osvojio je samo poen.

5:3 Još korak do krune! Nije bilo lako, ali u odlučujućim trenucima Novak je odlično servirao. Do gem lopte je stigao servis vinerom iz drugog servisa!

4:3 Izvukao se Tim. Dobio je gem na razliku, posle tri izjednačenja. Imao je Novak brejk šansu koju nije iskoristio.

4:2 Još dva gema do kraja! Otvorio je Novak gem sa dva servis vinera, a posle greške Tima iz bekhenda stigao je do tri gem lopte. As za kraj gema, s nulom!

3:2 Stigao je Novak do razlike, ali gem je pripao Austrijancu. Neka ostane ovako, da svako osvaja svoje servis gemove i biće dobro. Sledeći ko to treba da uradi je Nole…

3:1 Posle mnogo muka uspeo je Novak da potvrdi brejk. Tim je ima dve brejk lopte. Prvu nije iskoristio, udarac forhendom završio je u mreži, a drugu loptu je iz bekhenda poslao u aut. Ovo je u poslednjih sedam, šesti osvojeni gem Novaka Đokovića.

2:1 BREEEJK Pritisnuo je Novak rivala, Tim greši, šalje lopte u mrežu i aut. Idemo, Nole!!!

1:1 Siguran je i Novak na svoj servis. Dobio ga je s nulom.

0:1 Nole je osvojio prvi poen, a onda je četiti uzastopno osvojio Tim. Odlično je servirao.

ČETVRTI SET

6:3 Dobri servisi za 40:0. Set je, posle 42 minuta igre, zaključio as udarcem!

5:3 BREEEJK U pravo vreme! Zahvaljujući dvostrukoj servis grešci Tima stigao je do dve brejk lopte. Austrijanac je spasio prvu, ali ne i drugu. Tako je, Nole!

4:3 Posle 0:15 Novak je vezao četiri poena. Dobro je servirao, zabeležio je as i servis viner.

3:3 Tim je posle razlike došao do gema. Čini se da Novak polako podiže nivo igre,

3:2 Rutinski osvojen gem, s nulom. Još iz Novaka nisu počele da kuljaju emocije.

2:2 Agresivnije igra Dominik, jače udara lopticu, praktično ne greši. Novak je jedini poen osvojio iz riterna na drugi servis protivnika.

2:1 Nikako Nole da “klikne”. Muči se, greši, ne liči na sebe. Dominik je iimao brejk loptu, ali uz dosta sreće je stigao do gema. Osvojio je tek drugi poen na drugi servis (pest poena na drugi servis su pripala Timu)

1:1 Nema Novak ni sreće. Bio je na lopti u prvom poenu, ali je loptica pogodila vrh mreže, promenila pravac i prevarila našeg igrača. Usledila je još jedna greška, Tim je poveo s 30:0. Do kraja gema su usledila dva odlična servisa. Trenutno Tim ima devet, a Novak pet as udaraca.

1:0 Dobro je. Bolje mu je funkcionisam prvi servis, dobro ga je služio forhend. Valjda je Novak uspeo da ostavi iza sebe događaje u trećem setu. Videćemo…

TREĆI SET

2:6 Imao je Novak brejk loptu, ali nije je iskoristio. Četiri puta se igralo na razliku. Tim je iskoristio četvrtu set loptu. Set je trajao 47 minuta.

2:5 Isto kao u prethodnom servis gemu Novaka… Đoković je lako došao do gema, a Tim je čekao svoj servis.

1:5 Ne daje Tim šansu Novaku, dobio je gem s nulom.

1:4 Opustio je Novak ruku, prooradio je bekhend, ali Austrijanac kao da nije previše zapinjao. Nema ni potrebe, ima dva brejka prednosti viška.

0:4 Neshvatljive greške Novaka… Tim je imao dvostruku servis grešku, ali ništa nij vredelo Đokoviću. Bolje  ide Dominiku u trećem setu na drugi servis, nego na prvi. Odnos osvojenih poena je 6:2.

0:3 BREJK Potpuno je stao prvi servis Novaka Đokovića. Drugom dvostrukom servis greškom u trećem setu poklanja Timu 0:30. Imao je Austrijanac dve vezane šanse za novi brejk, iskoristio je drugu.

0:2 Osvojio je Novak prva dva poena, a onda uzvratio Tim. Posle sjajne skraćene lopte, laganim udarcem na mreži Novak je stigao do brejk šanse. Međutim, više je rizikovao Tim, to mu se isplatilo, izjednačio je, a onda i pogodio liniju za prednost. Posle drugog servisa Novak pogađa mrežu.

0:1 BREJK Otvorio je Novak treći set duplom servis greškom, ali posle greške Tima i novim as udarcem stiže do 30:15. Rasplamsala se igra, desetim poenom na mreži Austrijanac je izjednačio, a onda odličnom forhend paralelom stigao i do brejk šanse. Čudo kako je nije iskoristio, posle izlaska na mrežu. Sreća je bila uz Novaka. Međutim, Novak ne igra dobro, šalje forhen u autm a onda i bekhend, evidentno je da prolazi kroz krizu.

DRUGI SET

4:6 Sve je ulazilo što je zamislio Tim. Igrao je hrabrije, brzo došao do 4:0 i tri set lopte. Iskoristio je drugu. Set je trajao 49 minuta.

4:5 BREJK Čak 29 udaraca bilo je potrebno za prvi poen, koji je pripao Noletu. Vodi se velika borba, Tim 23. vinerom u meču stiže do 15:15. Trećom dvostrukom servis greškom i skraćenom loptom koja završava u mreži Novak daje dve brejk šanse protivniku. Zbog prekoračenja vremena za servis dva puta je upozoren, drugi put je izgubio prvi servis, a onda posle slabijeg drugog forhend završava daleko u autu.

4:4 BREEJK Lakše se diše… Sa dva dobra vraćanja servisa Novak je došao do 15:30, ali onda je aplaudirao rivalu na skraćenoj lopti. Do gem lopte je došao Dominik, ali posle drugog servisa loptu forhendom šalje u aut, za izjednačenje. Potom pogađa mrežu ou bekhenda, Novak stiže do brejk šanse i izjednačenja u gemovima posle još jednog auta iz bekhenda Doinika Tima.

3:4 Lako do gema. Sve je rešavano dobrim servisom, a tačka je stavljena forhend dijagonalom. Zabeležio je Novak treći as u meču.

2:4 Austrijanac je u ovom gemu osvajio osmi i deveti poen na mreži, koji su bili produkti dobrih servisa, a Novaku su pripadali poeni čim se rasplamsa igra (30:30). Tim je napravio drugu duplu servis grešku, Novak je stigao do brejk lopte, ali forhend dijagonalom Dominik dolazi do izjednačenja. Usledili su dobar servis i neiznuđena greška Noleta za gem Austrijanca.

2:3 Namučio se Srbin, ali je osvojio gem. Sluša ga bekhend.

1:3 Nisu Novaku uspeli ni forhend, ni dve skraćene lopte, Tim lako potvrđuje brejk.

1:2 BREEEJK Ne može bez servisa… Pripretio je Tim jednoručnim bekhendom, poveo je s 30:15, ali Novak je zahvaljujući odličnom servisu izjednačio. Međutim, usledila je dupla servis greška, brejk šansa za Tima, ali sada je bekhend paralelu poslao u aut. Jakim forhendima Austrijanac prisiljava Novaka na grešku, stiže do nove brejk lopte, ali Novak pogađa prvi servis i odmah zatim forhendom dolazi do novog izjednačenja. Tim je stigao do treće brejk lopte posle 18. neiznuđene gređke Đokovića. Dupla servis greška Novaka, poklonio je brejk rivalu.

1:1 Prvi put se Tim nije mučio na svoj servis. Šestim as udarcem je završio gem, Novaku nije dozvolio ni poen.

1:0 Nastavlja u pibedničkom  ritmu. Malo njegovi vineri, malo greške Tima… Nije dozvolio Austrijancu ni poen.

PRVI SET

6:4 BREEEJK Austrijanac je poslao loptu u aut dva puta, drugi put posle odličnog riterna našeg asa. Međutim, Tim osvaja sledeća dva poena, ali Nole posle još jednog sjajnog vraćanja servisa stiže do set lopte, ali nije pogodio forhend paralelu. Ponovo se igralo na razliku, dva puta. Tim pravi 15 neiznuđenu grešku u meču, Nole dolazi do druge set lopte koju korist zahvaljujućii prvoj duploj servis grešci Tima! Posle 52 minuta ulazi se u drugi set.

5:4 Do devetog vinera u meču Novak je došao smečom s osnovne linije. Težak udarac lako je sproveo u delo za 15:0. Do kraja gema Tim je osvojio jedan poen i tri puta pogrešio.

4:4 I ovaj gem na servis Tima igrao se na razliku. Došao je Đoković do 40:30, imao brejk loptu, ali nije uspeo.

4:3 BREJK Tim je iskoristio prvu od dve brejk lopte. Novak je imao dve neiznuđene greške, ukupno 11 do sada, četiri više od protivnika.

4:2 Iako je s dve neiznuđene greške Nole “pogurao” protivnika i treći put se na servis Tima igralo na razliku (dva puta, kao u drugom gemu). Ovog puta gem je dobio Austrijanac (as i greška Novaka).

4:1 Kratko traju gemovi kada servira Nole. Austrijanac je ponovo osvojio samo poen.

3:1 I ovaj gem se igrao na razliku. Nije dozvolioa Novak protivniku da lako stigne do prvog gema. Imao je Srbin šansu da stigne i do druge brejk lopte, ali nije dovoljno dobar bio na mreži

3:0 Pun gas od početka! Đoković ne ostavlja šansu Austrijancu na svoj servis.

2:0 BREEEJK Dva odlična servisa donela su sigurnost Timu, poveo je sa 30:0 i 40:15. Nole je, međutim, u razmeni udaraca uspešniji, stigao je do izjednačenja. Posle nadmudrivanja na mreži Novak je stigao do prve brejk lopte, a potom je Tim poslao loptu u mrežu.

1:0 Odličan početak. Poslednja dva poena Novak je osvojio as udarcima.

6 Komentara

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.