Budimo u kontaktu

ABA LIGA

ZVEZDA SAZNALA RIVALA Cedevita Olimpija srušila Igokeu i zakazala polufinale sa crveno-belima!

Branko Sekulovic

Objavljeno

,

Detalj sa meča Igokea - Cedevita Olimpija (Foto: KK Igokea - Nikola i Marija Vuruna)

Crvena zvezda je saznala svog rivala na putu ka finalu ABA lige! Već posle dve utakmice, Cedevita Olimpija srušila je Igokeu pošto je posle bolje odigrane poslednje četvrtine stigla do brejka, koji je zaključio ovu četvrtfinalnu seriju. Trojke koje ih dobar deo meča nisu služile su proradile kada je bilo najpotrebnije – 69:74 (16:16, 20:23, 19:18, 14:17).


AUSTRALIJA: U četvrtak od 11:05 igraju VS Vonderers – Velington, a u kladionici MaxBet je kvota na pobeedu domaćina 2.15. 


Cela utakmica protekla je u rezultatskoj klackalici. Nijedna od ekipa nije stizala do dvocifrene prednosti tokom čitavog toka utakmice, što dovoljno govori kolika je nervoza vladala i koliko je i jednoj i drugoj ekipi bilo važno da dođe do trijumfa. Moguće je da je danas oboren i rekord ABA lige po broju upućenih šuteva za tri poena u jednoj četvrtini, pošto je Cedevita Olimpija tokom prvog kvartala čak 14 puta šutnula sa distance ka košu. I pored takve, hazarderske igre, imali su potpuni egal i to ih nije puno koštalo.

U prvoj četvrtini oba sastava su se konstantno smenjivala u prednosti. Nakon nešto boljeg starta Igokee, probudila se i Cedevita Olimpija, pa smo dobili “otvoreni rat” u Laktašima. Zmajevi su se probudili, stigli su do +8 (25:33), ali ni to nije obeshrabrilo Bajićeve momke, koji su već do poluvremena prišli na posed zaostatka.

U nastavku meča, Igokea je stigla do daha i preuzela je konce utakmice i sastav iz Laktaša bio je nadomak dvocifrene prednosti. Međutim, Jogi Ferel se tada opasno razgoropadio, krenuo je da sipa trojke iz svih mogućih pozicija, pa su ipak Ljubljančani bili ti koji su ušli sa prednošću u završnih deset minuta.

Ni tamo nijedna od ekipa nije uspevala da dođe do prevlasti sve do pet minuta pred kraj. Tada su Jogi Ferel i Džejkob Pulen ponovo aktivirali svoje najjače i najmoćnije oružje – dve trojke i Cedevita Olimpija stigla je do za tu fazu utakmice velikih +6. Melvin Edžam dodao je još dva poena za Zmajeve, a onda je i sam preuzeo lidersku palicu.

Poslednja dva minuta bila su krajnje stihijska. I jedni i drugi su promašivali, što je naravno odgovaralo Cedevita Olimpiji koja je imala +5. Na kraju je tu razliku i zadržala za veliku pobedu.

Polufinalni dueli počeće 12. maja prvom utakmicom, druga je planirana za četiri dana kasnije, a eventualna majstorica će se odigrati 20. maja. Ako se i serija između FMP-a i Budućnosti završi posle dva meča, doći će do dodatnih pomeranja unapred.

PROČITAJTE JOŠ:

PAO REKORD Za neverovatnu sumu prodat Maradonin dres u kojem je 1986. dao dva gola Englezima

Ninković otkrio da bi voleo da karijeru završi u Srbiji, a evo u kojem klubu

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.