Budimo u kontaktu

REPREZENTACIJE KOŠARKA

BRUKA Srbija poražena i od Belgije, plasman na Svetsko prvenstvo je u gustoj magli!

Bosko Zivancevic

Objavljeno

,

Još jedan težak udarac za srpsku košarku. Utakmica koja je trajala dva dana, zbog neplaniranog prekida u nedelju, završena je najgore moguće: Srbija – Belgija 73:74 (21:23, 17:15, 22:15, 13:21)!


WNBA: Naša kladionica nudi kvotu 1.90 da će na meču Los Anđeles – Feniks biti ubačeno više od 168 poena.


Prekinuta u nedelju uveče posle dva minuta i šest sekundi igre u prvoj četvrtini, utakmica je nastavljena u ponedeljak. Srbija je trojkama Vanje Marinkovića bolje otvorila nastavak i u napadu bila veoma solidna, ali “škripanje” u odbrani nije prestajalo do poluvremena, na kojem je bilo nerešeno – 38:38.

Dugo čekana bolja igra u oba smera viđena je tek u drugoj polovini treće četvrtine. Uz odličnu rolu Alekse Avramovića, Srbija je stekla, za ovakav meč i u ovakvom sastavu velikih plus sedam (58:51).

Pravo je čudo kako je iskusni sstrateg Svetislav Pešić “ispustio” pobedu. Jer, njegovi izabranici su u poslednjoj četvrtini stekli velikih plus 11 (68:57), a onda – stali. Bez ikakvog sistema u napadu, uz isključivo solo akcije, dali su krila Belgijancima koji su serijom 11:2 preuzeli vođstvo – 72:71! Jedine poene u tim “mrtvim minutima” postigao je Ognjen Jaramaz, uz dva od tri pogođena penala za 71:61 i poslednju dvocifrenu prednost srpskog tima.

Ostaće pitanje zašto u tim, odlučujućim minutima na parketu niškog Čaira nije bilo Avramovića. Voda je već uveliko bila u ušima i tu je ostala do kraja. Poslednji napad je organizovan amaterski.

Za prst na čelo. Za bruku srpske košarke.

Jer, plasman na Prvenstvo sveta je u gustoj magli. Srbija je ovaj krug kvalifikacija završila kao treća. Čeka je ukrštanje sa grupom u kojoj su Velika Britanija, Turska i Grčka. Uz vrlo teška gostovanja…

Za kraj, recimo da je Vanja Marinković utakmicu završio sa 14 poena. Nemanja Bjelica je ubacio 12, a Aleksa Avramović 11 poena.

 

6 Komentara

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.