Budimo u kontaktu

SRBIJA FUDBAL

SJAJAN AMBIJENT KRUNISAN POBEDOM Knežević “presudio” Zenitu na dobro popunjenoj “Marakani” (VIDEO)

Mateja Petkovic

Objavljeno

,

Fudbaleri Crvene zvezde proslavljaju pogodak protiv Zenita (foto: Starsport)

Pobeda pred 30.000 ljudi na “Marakani”. Crvena zvezda je večeras nadigrala Zenit i zasluženo je slavila sa 1:0 (0:0), a strelac jedinog gola na meču bio je Nikola Knežević.


NBA LIGA: Orlando – Sakramento (00.00), kvota na pobedu domaćina u kladionici Maxbet iznosi 1.80


Subota veče, prijatno vreme, besplatan ulaz i atraktivan protivnik bili su odličan povod za lepu posećenost najvećeg srpskog stadiona. Prelep ambijent ulepšala je pevačica Danica Crnogorčević koja je pesmom “Oj Kosovo, Kosovo” izazvala emocije svih prisutnih. Neposredno pred početak utakmice u čast žrtava u moskovskom terorističkom napadu održan je minut ćutanja. Posle toga je usledila koreografija Zvezdinih pristalica na severu, na koju su navijači Zenita, koji su došli u solidnom broju (nekoliko stotina) oduševljeno reagovali.

Aktuelni šampion Srbije je tokom čitavog meča bio bolji rival i slobodno može da se kaže da je zasluženo slavio. Momenat odluke dogodio se u 82. minutu kada je Nikola Knežević lepim golom zapečatio sudbinu tima iz Sankt Peterburga.

POLUVREME TIHO, ZVEZDA VIŠE PRETILA

Od samog starta se igralo vrlo energično sa obe strane, ali je isto tako što se tiče šansi bilo veoma tiho. Zenit nije imao niti jednu pravu priliku, dok je Zvezda prvi put ozbiljnije pripretila u 37. minutu.

Piter Olajnika je sjajno probio po levom boku, a onda je poslao loptu u srce šesnaesterca, gde se našao talentovani Nikola Knežević. Vezista je šutirao iz prve slabijom, levom nogo, ali je golman gostiju Mikail Keržakov odlično reagovao i otklonio opasnost.


Imali su domaći još jednu priliku za gol nekoliko minuta kasnije ali je nisu iskoristili. Viktor Radojević je iznudio faul na nekih 18 metara od gola ruskog tima, a ulogu izvođača preuzeo je Aleksandar Katai. Popularni “Magiko” je šutirao preko zida, ali nije bio dovoljno precizan, te je lopta otišla iznad prečke.

ZENIT DVA PUTA “OVERIO” OKVIR GOLA

Drugo poluvreme je otvorila nova koreografija na severu, kojoj su isparirali i gostujući navijači. U prvih pet minuta nastavka nije bilo većih uzbuđenja, a onda je Piter Olajinka u 53. minutu zapretio sa ivice šesnaesterca i tako najavio dobru predstavu u nastavku.

Gosti su najozbiljniju šansu imali u 60. minutu igre. Aleksandar Erokin je odlično natračao na centaršut sa levog boka i odlično je šutirao, ali je lopta pogodila prečku i odbila se nazad u igru. Postoji mogućnost da je čak i prešla liniju, ali sudija to nije video, a kako je u pitanju prijateljska utakmica, nije bilo konsultacija sa VAR sobom.


Samo minut posle prečke, Zenit je pogodio i stativu. Napadač koja je Zvezda želela letos, Vilson Isidor odlično je šutirao sa ruba kaznenog prostora, ali nije imao sreće te je lopta pogodila samo stativu. To je bilo to što se tiče Zenitove inicijative, jer je Zvezda ubrzo povratila dominaciju.

IZMENE UNELE SVEŽINU, KNEŽEVIĆ ČOVEK ODLUKE

Domaći su u 70. minutu ponovo imali priliku za gol. Aleksandar Katai je centrirao sa levog boka, a Jovan Mituljikić je glavom pokušao, ali je lopta otišla par centimetara pored leve stative.

Konačno, gol je usledio 12 minuta kasnije. Igrao se 82. minut kada je mrežu gostiju zatresao Nikola Knežević. Rezervista Marko Ćurić je poslao centaršut, na koji je odbrana Zenita loše reagovala i lopta je došla do Kneževića. Talentovani vezista se odlično snašao, pronašao je prostor i ostavio je protivničkog golmana bez šansi.


Ekipa Vladana Milojevića sledeći izazov ima u Ivanjici 30. marta gde će da odmeri snage sa Javorom. Podsetimo, crveno-beli su na liderskoj poziciji domaćeg šampionata sa četiri boda više od drugoplasiranog Partizana.


CRVENA ZVEZDA – ZENIT 1:0 (0:0)

Stadion: “Rajko Mitić”
Sudije: Jovan Šegrt, Svetozar Živin, Aleksandar Marjanović
Strelci: Knežević 82. minut

CRVENA ZVEZDA: Guteša – Nikolić, Spajić (od 35. Đermanović), Rodić (od 45. Ogbi), Radojević – Knežević, Kanga, N. Mituljikić (od 67. J. Mituljikić), Katai, Olajinka – Ndiaje (od 75. Ćurić)

ZENIT: Keržakov – Karavev, Nino, Rodrigo, Daglas Santos – Kovalenko, Akhmetov, Erokin, Mantuan, Pedro – Isidor


 

5 Komentara

5 Comments

  1. indija, pakistan

    23.03.2024. at 21:12

    💪 Knezevic decko treba da igra u prvom timu

  2. Mare CzBgd

    23.03.2024. at 21:19

    Mene iskreno sramota sto navijam za isti klub ciji navijaci redovno pevaju Srbiji i Kosovu a sve ove godine cute na izdaju otadzbine jer su u sluzbi rezima.

    • AHAHAHA

      23.03.2024. at 21:47

      Zato tvoji franjevci spominju kosovo , bukbalno jedino delije spominje kosovo niko drugi vas zanima top 10. Srbija vama nije bitna

  3. Milojko

    23.03.2024. at 21:43

    Jesi romika ali niko nikada nije napisao bolji komentar.Mare kapa do poda.

  4. Krcunov sljam

    24.03.2024. at 07:38

    Crvene lopine opet krale i na prijateljskoj ut…lopta prešla celim obimom alu naviklo to krade ..

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.