Budimo u kontaktu

NBA LIGA

DENVER PREGAZIO LEJKERSE Jokić bez promašaja do tripl-dabla! Trener “jezeraša” oduševljen Srbinom

Dejan Prlina

Objavljeno

,

Nikola Jokić u meču sa Lejkersima (Foto: Beta/AP)

Sjajni Jokić, “Kralj Džejms” na klupi, Lejkersi “u autu”. Denver je pregazio “jezeraše” – 122:109 (29:23, 33:25, 32:31, 28:30). Zajedno sa Memfisom Denver deli prvo mesto na Zapadu.


EVROLIGA: Mogu li crveno-beli do trijumfa protiv “kraljevskog kluba”? Kvota kladionice MaxBet na pobedu Crvene zvezde protiv Real Madrida je 2.60. Meč u hali “ALeksandar Nikolić” počinje u 19:00.


Srpski centar je zabeležio 11. tripl-dabl ove sezone! Kad su poeni u pitanju, bilo mu je potrebno samo pet šuteva. Zabeležio je 14 poena, bez promašaja – 3/3 za dva, 1/1 za tri i 5/5 slobodna bacanja! Imao je još 11 skokova i 16 asistencija. Ovo je, prema Nagetsima, bio 12. tripl-dabl u istoriji lige sa pet ili manje šuteva!

NESEBIČNA SUPERZVEZDA

Zaista nesebična superzvezda – rekao je trener Denvera Majkl Meloun o Nikoli Jokiću. – Znam da bi mnogi igrači bili besni upravo sada, ako bi pogodili pet šuteva za 35 minuta Nikoli je svejedno da li ima pet ili 25. Nema mnogo momaka poput njega sa kojima sam ikada radio.

I trener Lejkersa, Darvin Hem, bio je impresioniran Nikolom.

Način na koji Jokić stavlja otiske prstiju po celoj utakmici, to je retkost, posebno kad je reč o takvim veličinama. Samo nekolicina  momaka u ligi je u stanju da to uradi – poručio je Hem.

ODLIČNI MAREJ

Denver je vodio sa 20 razlike u poslednjoj četvrtini, kada je usledila mini serija Lejkersa. Tačku na njihova nadanja da mogu da se približe stavio je Džemal Marej, trojkom. To je bila njegova peta trojka na meču. Pokazaoa je Marej da se vraća u formu posle teške povrede zbog koje je propustio čitavu prošlu sezonu.

Samo sam igrao svoju igru – poručio je Marej koji je s 34 poena bio najefikasniji igrač utakmice.

U Lejkersima je najbolji bio Rasel Vestbruk (34 poena).  Najveća zvezda “jezeraša”, Lebron Džejms, propustila je meč zbog bolova u levom skočnom zglobu. Nedostaje Džejmsu još 35 poena da se nađe u klubu “38.000 poena” u kojem je još Karim Abdul-Džabar.

Lebron Džejms nije igrao zbog bolova u skočnom zglobu (Foto: Beta/AP)

Denveru predstoji novi duel na domaćem terenu, protiv Feniksa, dok Lejkersi dočekuju Dalas.

Rezulltati:  Vašington – Nju Orleans 112:132, Boston – Čikago 107:99, Njujork – Milvoki 107:111, Memfis – San Antonio 121:113, Denver – Los Anđeles Lejkers 122:109, Sakramento – Orlando 136:111.


Standings provided by Sofascore


Standings provided by Sofascore

PROČITAJTE JOŠ:

SAZNAJEMO Milojević na Kipar dovodi vezistu koji trenira u Humskoj! Meta i Ben iz Zvezde!

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.