Budimo u kontaktu

Ostali sportovi

DRAMA U ARNEMU Srpkinje gubile sa 2:1, pa ostvarile drugu pobedu na SP

Radomir Djurovic

Objavljeno

,

Tijana Bošković (Foto: FIVB)

Srpske odbojkašice su ostvarile i drugu pobedu na Svetskom prvenstvu u Holandiji i Poljskoj. One su u drugom kolu Grupe C u Arnemu savladale Bugarsku sa 3:2 (25:21, 22:25, 25:27, 25:21, 15:9).


SP ZA ODBOJKAŠICE: U utorak od 17:30 igraju Dominikanska Republika – Hrvatska, a u kladionici MaxBet je kvota na pobedu Dominikanske Republike 1.27. 


Svetske šampionke su u nedelju maksimalnim rezultatom savladale Kanadu, ali su se sada mnogo više namučile. Naše reprezentativke su kontriolisale prvi set koji su uspele da dobiju.  U drugom se rasplamsala borba, a izjednačeno je bilo dok Bugarska nije povela sa 20:17. To je bilo dovoljno za izjednačenje u setovima.

Treći je takođe bio izjednačen. Naše su vodile sa 15:14, a onda su Bugarke preokrenule na 17:15. Srbija je uspela da izjednači na 22:22, ali je Bugarska iskoristila treću set loptu.

Našle su se Srpkinje u teškoj situaciji, jer su gubile sa 2:1. Četvrti set su kontrolisale i povele sa 20:13. Ipak, Bugarska je uspela da smanji na 23:21, ali je taj napad odbijen.

Izostala je drama u petom setu. Srbija je povela sa 5:0, pa su rivalke ostale bez šanse da naprave podvig.

Najbolja u našem timu je bila Bianka Buša sa 26 poena, pratile su je Tiijana Bošković sa 22 i Sara Lozo sa 16. Kod Bugarske je Silvana Čauševa postigla 17 poena, a Elica Vasileva 17.

Naredni meč naša reprezentacija igra u četvrtak, a rival je Nemačka.

PROČITAJTE JOŠ:

EKSKLUZIVNO Ovo će da obraduje navijače Srbije pred megdan u Oslu (FOTO)

DOŠAO DA BUDE LIDER Entuzijastični Nedović spreman da nosi Zvezdu do uspeha: Svestan sam da će dosta toga da zavisi od mene!

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.