Budimo u kontaktu

SRBIJA FUDBAL

MRKELA: Ovo je zlatno doba Crvene zvezde, najuspešniji period u istoriji kluba

Bosko Zivancevic

Objavljeno

,

Mitar Mrkela (Foto: Starsport)

Crvena zvezda je petostruki uzastopni šampion Srbije. Na zvaničnom Fejsbuk profilu podsetila je da je minulih godina sa 209. skočila na 34. mesto rang liste UEFA i da je već godinama redovan učesnik grupne faze evropskih takmičenja.


Na meču Liverpul – Rendžers, naša kladionica nudi kvotu 2.20 za igru ug 1P2-3.


– Imamo čime da se pohvalimo, zaista je ovo zlatno doba Crvene zvezde i najuspešniji period u istoriji kluba. Kada je reč o titulama, u poslednjih osam godina smo šest puta bili prvaci Srbije, s tim da smo pet već u nizu i ne planiramo da se na tome zaustavimo – rekao je sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela za Tanjug.

On podseća da su ciljevi visoko postavljeni.

IGRAMO NAJBOLJI FUDBAL U SRBIJI

– I ove sezone igramo najbolji fudbal u Srbiji i siguran sam da ćemo kako sezona bude odmicala biti sve bolji, te da ćemo se ponovo radovati u maju. S druge strane, kada se pogleda period od 2007. do 2014. godine, gde smo u tom ciklusu samo dva puta bili šampioni, uz šestogodišnji post, jasno je koliko klub prosperira i ide napred. Ipak, ovi uspesi su proizvod toga što ciljeve postavljamo visoko i nastavićemo to da činimo.

Mrkela podvlači da je Zvezda najzaslužnija za to što će prvak Srbije dogodine imati direktan prolaz u Ligu šampiona.

– Kvalitet smo dokazali i u Evropi koja je uvek bila merilo Crvene zvezde. Znamo da su zvezdaši uvek usmereni na rezultate koji se tiču kontinentalnih takmišenja, što je i razumljivo, jer navijaju za klub koji je nekad bio šampion Evrope i sveta. Svake godine od prethodnih šest smo igrali grupnu fazu, a neretko se dešvalo i da krenemo od prvog kola kvalifikacija, te uđemo u grupu. Sada smo popravili koeficijent, pa smo nosioci, a od naredne sezone prvak Srbije ide direktno u Ligu šampiona, to je nekada bilo nezamislivo, a mi smo, bez lažne skromnosti, glavni protagonisti tog dostignuća. Sreća nije bila na našoj strani ni protiv CSKA, ni protiv Milana, ni protiv Rendžersa.

Crvena zvezda je u proteklih šest sezona odigrala 80 evropskih mečeva.

PODSEĆANJE NA VELIKE POBEDE

– Ostvarivali smo velike pobede u prethodnih šest godina, odigrane su utakmice koje će zvezdaši generacijama prepričavati, pre svega Liverpul, kada smo pobedili šampiona Evrope u grotlu Marakane. Utakmica sa Krasnodarom je gotovo svakom zvezdašu jedna od najomiljenijih u 21. veku, tu smo “prelomili” stvari u našu korist i eliminisali favorizovanu i daleko skuplju ekipu. U međuvremenu, bivali smo bolji od Salcburga, Kelna, Brage, Genta, Kopenhagena, Jang Bojsa, Sparte Prag, Ludogorec, pobedili Olimpijakos na Marakani u Ligi šampiona.

Uveren je da će upravo Crvena zvezda da bude prvi srpski klub koji će osvajanjem titule da izbori mesto u Ligi šampiona.

– Znamo da je najteže ponavljati uspehe, ali verujemo da vrednim i predanim radom, možemo da osvojimo i treću duplu krunu u nizu. Nema razloga da ne budemo optimisti i svi ovi uspesi koje smo postizali u prethodnim godinama su samo motiv više za nas da budemo još bolji. Sportska javnost je aktuelni Zvezdin tim ovog leta proglasila za najbolji u poslednih 30 godina i istina je da smo posle šokantnog ispadanja od Makabija upali u malu rezultatsku krizu, ali verujemo u ovaj tim, u to da ćemo biti prvaci i igrati Ligu šampiona– rekao je Mitar Mrkela.

21 Komentara

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.