Budimo u kontaktu

OSTALE LIGE FUDBAL

NAJVEĆI SVETSKI IZVOZNICI FUDBALERA Brazil prednjači, a evo gde je Srbija

Bosko Zivancevic

Objavljeno

,

Filip Kostić i Dušan Vlahović, fudbaleri Juventusa (Foto: Beta/AP)

Uskoro će da počne letnja fudbalska pijaca, pa će, kao i svake godine, veći broj srpskih igrača da potraži sreću u inostranstvu. To je dugogodišnja neminovnost i osnovno sredstvo za preživljavanje ovdašnjih klubova. Centar za fudbalska istraživanja (CIES) bavio se najvećim izvoznicima igrača na svetu. I evo do kakvih rezultata se došlo.


Na meču Vojvodina – Čukarički, naša kladionica nudi kvotu 2.25 za igru ug 2P2+.


Očekivano, ubedljivo najviše igrača u inostranstvu ima Brazil, čak 1.289. Na drugom mestu je Francuska (1.033), a slede Argentina (905), Engleska (535), Španija (458), Kolumbija (448) i Nemačka (446).

A gde je Srbija?

Centar je utvrdio da u inostranstvu igra 380 srpskih fudbalera. najviše ih je u Bosni i Hercegovini (32), njih 24 igra u Crnoj Gori, u Mađarskoj 23, u Italiji 19, u Rusiji 17, u Severnoj makedoniji i Španiji po 15… Srbija na ovoj listi zauzima 10. mesto.

Od zemalja regiona, više fudbalera van granice ima samo Hrvatska sa 407 fudbalera. Komšijska država je na osmoj poziciji.

PROČITAJTE JOŠ:

MBS INTERVJU Vladan Milojević: Nisam neko ko je otišao, ja sam zauvek u Zvezdi! Nisu hteli Vidića, a fudbal nam vode kafedžije i oni koji beže od žena!

“GROF” BOŽOVIĆ: Nikolić u Dinamu? Bolje je da dovedu Nemca ili Italijana…

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.