Budimo u kontaktu

FIFA

FUDBAL DOBIJA NOVO PRAVILO Ofsajd će da izgleda drugačije! Počinju tesiranja… (FOTO)

Matija Tepavcevic

Objavljeno

,

Foto: Printskrin/Youtube.com/Sport Klub

Definitivno je ofsajd situacija sa fudbalske utakmice koju žene najteže razumeju. Možda će novina da im pomogne u tome. Ovo pravilo moglo mi mnogo toga da promeni.


KOŠARKA, ŠPANIJA: Kvota na pobedu Barsolone protiv Huventuda u našoj kladionici je 1.48. Utakmica počinje u 18:30. 


Uvođenje VAR tehnologije u fudbal najviše je pomoglo zbog ofsajda. Neki nisu zagovornici toga jer su mnogi golovi poništeni zbog nekoliko milimetara.

Počinje da se testira novo pravilo i ovo će definitivno da mnogo olakša posao sudijama. Naime, Igrač koji ide u napad neće da bude u ofsajdu ukoliko je bilo koji deo njegovog tela u liniji sa igračem koji ga čuva.

Znači, nedozvoljena pozicija će da se sudi samo ako je napadač u potpunosti ispred svog čuvara. Definitivno da bi uvođenje ovog pravila olakšao posao napadačima, a otežao odbrambenim fudbalerima.

Dugo se priča o pravilu na kojem je insistirao legendarni Arsen Venger. Deluje da je sada sve spremno i da testiranja počinju.

Ovo bi definitivno u mnogome promenilo fudbalsku igru…

10 Komentara

10 Comments

  1. Markan

    25.03.2024. at 07:42

    Treba ga skroz ukinuti pa da se vrate majstori fudbala 1 na 1, dribleri, fudbal bez straha od greske. Ovo sad je prevazidjeno. Niko ne smije uci u dribling jer se svi boje kontre i primljenog gola. Sasvim logicno kada se teren skrati sa 100 na 50ak metara za igru zbog izlaska odbrane visoko i ofsajda. Svaka greska moze biti gol.

    • indija, pakistan

      25.03.2024. at 13:08

      Sta ti pricas 🤣 ili jesi ili nisi dribler, a ako ukines ofsajd onda ce neko da visi u sesneastercu i ceka dugu loptu, vidi se da nikad nisi igrao fudbal

      • Ofsajd je govno

        25.03.2024. at 21:26

        Pa neka visi. Tu je odbrambeni igrač koji bi trebalo da ga čuva.

      • Dejan

        26.03.2024. at 08:19

        Bilo bi zanimljivo i vise golova

      • Ljuba

        26.03.2024. at 13:51

        Pametnije je da opsajda nema do kaznenog prostora…

  2. Predrag

    25.03.2024. at 14:42

    Ofsajd treba ukinuti!Odbrandbeni fudbaleri dužni bi bili da vode računa da napadači protivnika ne budu u situaciji da im ugroze gol kao što je to i u drugim sportovima.
    Bilo bi više golova,manje sporova i manje prekida igre.

  3. Goran

    26.03.2024. at 18:18

    Ofsajd samo u šesnest kao hokej i biće brža igra i više golova

  4. Lazar

    26.03.2024. at 23:28

    Treba ukinuti var u sadašnjem obliku. Treba dozvoliti trenerima po maksimalno dva čelendža u svakom poluvremenu i Bog te veselio. Sudijake greške su sastavni dio igre i daju draž svakoj igri, i zato samo čelendž, ništa var kao var.

  5. Željko

    27.03.2024. at 21:35

    Treba ukinuti offside…penal samo u petercu da bude…ako se golman ne smije kretati, onda i izvođač penala da puca iz mjesta…da se mogu zamijeniti svi fudbaleri jednom, ukinuti produžetke, odmah penali i bez sudijske nadoknade ali da je poluvrijeme 50 min…

  6. Realni Srbin

    28.03.2024. at 14:01

    Štikla čini ženu, a ofsajd fudbal!
    Zato ne treba ukidati nešto što čini draž fudbalske igre. Var je kompjuterski precizan i zato su ponisteni neki golovi koji nikada ne bi bili ponisteni da nije bilo vara ili vreme kad nije bilo var tehnologije. Zato treba pozdraviti odluku da ofsajd bude ono sto je nekad bio: citavo telo napadaca da bude ispred igraca odbrane, a samo rame ili noga. Onda je to pravi ofsajd, koji se vidi i golim okom. A var treba tu samo da potvrdi da li se ZAISTA celo telo napadača nalazi u nedozvoljenoj poziciji.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.