Budimo u kontaktu

ENGLESKA

PAO REKORD PREMIJER LIGE Najbolji mladi fudbaler Mundijala potpisao za Čelsi

Darko Noveski

Objavljeno

,

Enco Fernandez u Čelsiju (Foto: Beta/AP)

Gotvo! Pao je rekord Premijer lige. Enco Fernandez stigao je u London. On je novi fudbaler Čelsija. To je najskuplji fudbaler u istoriji najjače domaće lige sveta.


TURSKA Galatasaraj u sredu od 18 časova dočekuje Umranijespor. Kvota na igru GG u kladionici MaxBet je 1.90.


Argentinski vezista će koštati Čelsi 120.000.000 evra. Tačnije, londonski klub je platio otkupnu klauzulu. A najbolji mladi igrač nedavnog Mundijala u Kataru će potpisati ugovor do leta 2031. godine. Identično kao i Mihajlo Mudrik nedavno. Čelsi je uspeo da rastegne ugovor na što duži period kako bi olabavio pravila finansijskog fer-pleja i ne bi iskočio iz regulative.

Upravo je to bio i sporni detalj u pregovorima koji su trajali sa Benfikom. Čelsi je od početka hteo da plati otkupnu kaluzulu ali da isplata bude u nekoliko rata. Na taj način ne bi zagazio u crvenu zonu što se tiče dozvoljene sume potrošenog novca i finansijskog fer-pleja.

Benfika je odbijala da proda igrača, insistirala na isplati cele sume odjednom što je bilo neizvodljivo i Čelsi je u jednom trenutku početkom januara odustao od pregovora. Igrač se vratio u tim, nastavio da igra i delovalo je da će do leta sigurno ostati u Lisabonu.

Čelsi je danas poslao novu ponudu i dve strane su sele za sto i dogovrile se. Ipak, nije poznato još uvek kako će “plavci” da isplate obeštećenje “orlovima”. Jasno je da neće da bude u jednom delu kako se ne bi prekršio finansijski fer plej. Fernandez će u Čelsiju zameniti Žoržinja koji je večeras prešao u Arsenal, dok Benfika neće dovoditi zamenu za njega.

Podsetimo, Benfika je letos dovela Enca iz River Plejta za 10.000.000 evra fiksno plus 8.000.000 kroz bonuse. Međutim, sada je River zaradio još više. S obzirom da im je pripadalo 25 odsto od narednog transfera, sada će naplatiti dodatnih 30.000.000 evra plus 5.200.000 evra kroz sredstava solidarnosti. Ukupno je River od Fernandeza inkasirao neverovatnih 53.200.000 evra.

NOVI VLASNIK TROŠADŽIJA

Od dolaska novog vlasnika Toda Bolija letos, Čelsije potrošio neverovatnih 600 miliona evra. Neverovatna suma koja se ne pamti u fudbalu za sedam meseci.

Na Stamford Bridž su došli: Vesali Fofana, Mark Kukurelja, Rahim Sterling, Kalida Kulibali, Krani Čukuvumueke, Pjer Emerik Obamejang, Gabrijel Slonin, Denis Zakarija, Beno Badijašili, Žoao Feliks, Mihajlo Mudrik, David Fofana, Mal Gusto, Noni Madueke, Andrej Santos i Enco Fernandez.

JAKA IZJAVA Obradović iznenadio sve igračem kojeg je izdvojio posle pobede: Ključan je, njemu najviše verujem! (VIDEO)

ZVANIČNO Partizan ostao bez visokog igrača! Obradović: Imao sam otvoren razgovor sa njim

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.