Budimo u kontaktu

SRBIJA FUDBAL

PRVA LIGA Grafičar savladao Mačvu i preuzeo vrh tabele

Dalibor Tomasevic

Objavljeno

,

Grafičar je upisao deseti trijumf u prvenstvu (Foto: RFK Grafičar)

Odlična utakmica na terenu iza južne tribine Zvezdinog stadiona! Grafičar je posle bolje igre u većem delu meča savladao Mačvu 2:1 (1:0), pa će bar do sutra biti na vrhu tabele Prve lige Srbije.


ŠPANIJA Sevilja od 18.30 dočekuje Rajo Valjakano, kvota na “keca” u kladionici MaxBet je 2.05.


U prvom poluvremenu nadmoćnija mlada ekipa Marka Neđića vršila je konstantan pritisak ka golu gostiju, a u 23. minutu iskoristila je prvu veliku priliku. Jamajčanin Mekenzi ispratio je lucidno dodavanje petom Mateje Bubnja, zaobišao golmana Samurovića i plasirao loptu u nebranjenu mrežu. Do odlaska na odmor rezultat se nije menjao, iako su “grafosi” stvorili još nekoliko ozbiljnih situacija pred golom rivala.

Drugo poluvreme bilo je dosta sadržajnije. Već posle tri minuta igre u nastavku, domaći su duplirali prednost. Lazić je pobegao po desnom boku, uputio oštar, prizeman centaršut, loptu je preskočio Knežević, a Bubanj rutinski vara Samurovića. U 63. minutu sjajan šut Andrije Kaluđerovića sa oko 25 metara, ali lopta pogađa prečku.

Dva minuta kasnije Mačva smanjuje rezultatski zaostatak. Pejović je centrairao sa desne strane, na pravom mestu bio je danas veoma dobri Pavle Radunović, koji se prvo oslobodio Đurića, a onda rezantnim udarcem pogodio suprotan ugao gola domaćih. Nedugo zatim Šapčani, koji su daleko bolji utisak ostavili u drugom nego u prvom poluvremenu, imali su još nekoliko vrlo povoljnijh prilika za izjednačenje. Prvo je Manojlović krajnjim naporom odbranio udarce Brankovića i Stevanovića, a potom se Pejović nije najbolje snašao, iako je uspeo da zaobiđe i čuvara mreže Grafičara.

Na kraju, deseta prvenstvena pobeda ljubičastih kojom potvrđuju svoje najviše ambicije. Mačva je upisala i sedmi poraz, treći uzastopni, pa bi posle ovog kola, u zavisnosti od ishoda drugih utakmica, mogla da sklizne i u zonu ispadanja.

U drugoj utakmici 16. kola koja je odigrana ove subote, Jedinstvo i Loznica remizirali su na Ubu – 0:0.

Prva liga Srbije, 16. kolo:

Subota:

Grafičar – Mačva 2:1 (1:0)
Jedinstvo – Loznica 0:0

Nedelja:

13.00 Vršac – Inđija
13.00 Radnički NBg – Metalac
13.00 Sloboda – Radnički SM
13.00 Trajal – Rad
13.00 Novi Sad – IMT
13.00 Zlatibor – Železničar

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.