Budimo u kontaktu

KATAR 2022

Selektor Maroka: Iscrpljeni smo, ali nije isto biti treći ili četvrti

Radomir Djurovic

Objavljeno

,

Valid Regragi (Foto: Beta/AP)

Selektor fudbalske reprezentacije Maroka Valid Regragi rekao je da njegova ekipa želi da osvoji treće mesto na Svetskom prvenstvu i pobedi Hrvatsku kako bi na pravi način završila takmičenje u Kataru.


U subotu od 16 igraju Hrvatska – Maroko, a u kladionici MaxBet je kvota na pobedu Maroka 3.05.


Očekuje nas važna utakmica uprkos razočaranju. Nadali smo se finalu. Daćemo sve od sebe, umorni smo, psihički i fizički smo iscrpljeni. Razmišljam kako da sastavim ekipu. Međutim, igraćemo čistog srca i čiste glave. Želimo pobedu, igrači razumeju da nije isto biti treći ili četvrti. Želimo da završimo Svetsko prvenstvo pobedom – rekao je Regragi na konferenciji za novinare u Dohi, prenela je Hina.

Maroko će u subotu od 16 časova igrati protiv Hrvatske, utakmicu za treće mesto na Svetskom prvenstvu u Kataru. Selektor Maroka rekao je da mnogo poštuje protivničku zemlju i reprezentaciju.

MODRIĆ JE NEVEROVATAN

Imaju samo četiri miliona stanovnika, pogledajte koliko su talentovani, pogledajte njihovo zajedništvo. Imaju odličan klupski fudbal, odličan mentalni sklop, igraju u najboljim klubovima. Modrić je neverovatan, ima 37 godina, pogledajte kako igra. On je jedan od najboljih igrača na Svetskom prvenstvu i siguran sam da želi u stilu da ga završi – naveo je Regragi i dodao:

Hrvatska je odlična ekipa, znamo da ima veliku snagu. Bili su favoriti u prvoj utakmici u grupi. Verujem da smo zaslužili poštovanje i sutra će biti sasvim drugačija utakmica. Naš cilj je pobeda, biće to teška utakmica za obe strane.

Maroko je prva afrička reprezentacija koja se plasirala u polufinale svetskih prvenstava. U polufinalu Maroko je izgubio od aktuelnog šampiona Francuske sa 2:0, a Regragi je rekao da uprkos razočaravajućem porazu, ne treba dodatno da motiviše svoje igrače.

Svaka utakmica i svaki trenutak su važni. Naš cilj je da osvojimo bronzu, ići ćemo do kraja svojih snaga. Hrvatska zna da je Maroko vredan poštovanja.

Selektor nije želeo da govori o sastavu.

Sve zavisi od povreda i poslednjeg treninga. Sastaviću najbolju postavu koju budem mogao. Kapiten Romen Sais neće igrati. Imamo još nekoliko povreda, iscrpili smo igrače, ali svi žele da igraju. Neću promeniti previše igrača jer nikada nije dobro previše menjati sastav.

RAZOČARANI SMO

Upitan je i da li ima smisla igrati utakmice za treće mesto.

I Hrvatska i Maroko su razočarni porazom u polufinalu, a onda morate da igrate za treće mesto. Izgubili smo polufinale, teško je. Čak i da pobedimo, hteli smo da igramo finale, a ne utakmicu za treće mesto. Za mesec dana smo odigrali šest utakmica, a pre toga šest utakmica u 20 godina. Išli smo do krajnjih granica naših mogućnosti. Bili smo gladni, želeli smo finale. Ali, sutra je pred naam još jedna utakmica – rekao je Regragi i dodao:

Ne znam šta će budućnost doneti, igraćemo i na drugim turnirima, ali ovde još nismo završili posao. Želimo da napredujemo i razvijamo se. Naši igrači su dali sve od sebe i nemamo razloga da žalimo. Svaka faza je donela poteškoće i izazove, sada sledi novi izazov, borba za treće mesto.

On je rekao da će u finalu navijati za Francusku protiv Argentine.

Mislim da će biti ravnopravna utakmica. Obe ekipe žele trofej, boriće se i za nagradu za najboljeg igrača, najboljeg strelca i selektora. Očekujem zanimljivu utakmicu. Ja ću da navijam za Fracusku, odrastao sam u toj zemlji, ali poštujem i Argentinu. Biće to lepa utakmica za ceo svet – rekao je Regragi.

PROČITAJTE JOŠ:

FENOMEN MESI Ne tražite dres, nema ga, ni proizvođač ovo nije očekivao

Predsednik Al Nasra: Ko je Ronaldo?!

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.