Budimo u kontaktu

REPREZENTACIJE KOŠARKA

SKARIOLO IZABRAO Nekadašnji košarkaši Zvezde u sastavu Španije za Evropsko prvenstvo

Radomir Djurovic

Objavljeno

,

Serđo Skariolo sa košarkašima Španije (Foto: Starsport/Xinhua)

Španski selektor Serđo Skariolo objavio je širi spisak od 22 igrača na koje računa za Evropsko prvenstvo koje se održava od 1. do 18. septembra. “Furija” će da igra u Grupi A u Tbilisiju, a rivali su domaćin Gruzija, kao i Bugarska, Belgija, Crna Gora i Turska.


KVALIFIKACIJE ZA LIGU KONFERENCIJE: Od 19:30 igraju FCSB – Saburtalo, a u kladionci MaxBet je kvota na pobedu domaćina 1.40.


Na spisku se nalaze i nekadašnji košarkaši Crvene zvezde Lorenco Braun i Kino Kolom. Braun je nedavno dobio špansko državljanstvo, što je izazvalo brojne reakcije. Tako je reprezentativac Rudi Fernandez kritikovao odluku da Amerikanac obuče dres “furije”.

Lorenco Braun u dresu Crvene zvezde (Foto: Starsport)

Kolom je 2019. bio deo tima koji je osvojio svetsku titulu u Kini. U Crvenu zvezdu je došao u decembru 2020, ali se zadržao veoma kratko. Ubrzo se vratio u Španiju, pa je do kraja te sezone igrao za Baskoniju.

Pre Evropskog šampionata, Španiju čekaju kvalifikacije za Svetsko prvenstvo sledeće godine. “Furija” prvo dočekuje Island (24. avgust), a potom gostuje Holandiji (27. avgust).

Na spisku se nalaze:

Plejmejkeri: Lorenco Braun, Kino Kolom, Alberto Diaz, Huan Nunjez.

Bekovi: Dario Brizuela, Haime Fernandez, Serhio Ljulj.

Krila: Albert Abalde, Hektor Alderete, Džonatan Bareiro, Rudi Fernandez, Ćavi Lopez-Arostegi, Migel Salvo, Santi Justa.

Krilni centri: Huančo Ernangomez, Džoel Para, Haime Pradilja.

Centri: Usman Garuba, Fran Guera, Vili Ernandgomez, Sebas Saiz, Jankuba Sima.

PROČITAJTE JOŠ:

BIVŠI KOŠARKAŠ CEDEVITA OLIMPIJE STIGAO U BAR Mornar doveo i sedmo pojačanje

OTKRIVAMO Defanzivac verovatno preskače Radnik, biće spreman za Pjunik

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.